Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloeiende_planten_begin_juni

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 11 mei 2021

Sfeerbeelden tuin begin juni


Clematis Niobé - bosrank

Clematis met grote dieprode tot donker paarsrode bloemen. Deze klimplant staat liefst op een zonnige plaats, maar kan enige schaduw verdragen. Zoals bij de meeste bosranken is het aan te raden de voet van de plant beschermen tegen de volle zon! Snoeien in maart: verwijder het zwakke en dode hout en de overige takken een twintig cm inknippen. De tot 3 meter hoog groeiende Clematis Niobé bloeit vanaf juni tot september.


Clematis Rhapsody - bosrank

Deze grootbloemige clematis kan balkon of terras rijkelijk opfleuren vanaf juni tot en met september.
De prachtige blauwe bloemen hebben een diameter van ± 15 cm. Deze klimmer is kan ook in grote plantpotten worden opgekweekt en wordt maximum 2 meter hoog. Het is een goed winterharde clematis die weinig snoei nodig heeft.


Clematis texensis Princess Diana ook Clematis 'Lady Di' genoemd.

Deze bosrank met zijn mooie, opvallende, rode klokvormige bloemen mag maar hoeft niet echt te worden gesnoeid. In de winter is het aan te raden de voet van de plant te beschermen. Hou er bij de aanplant ook rekening bij dat deze cultivar in de winter best niet in de koude wind staat.  Bij vorstschade kun je 'Princess Diana' in maart worden  terug gesnoeid tot 20 cm boven de grond. De donkerroze bloemen verschijnen in juni-september. Deze klimplant wordt 2 tot 2,5 meter hoog en staat liefst op een standplaats in de zon of in de halfschaduw.


Campanula glomerata 'Superba' - kluwenklokje
Het kluwenklokje

is een vaste plant uit de klokjesfamilie (Campanulaceae) die eveneens geschikt is als snijbloem.
De bladeren komen tot 40 cm hoog en de bloemstengels steken daar nog eens een 20 cm bovenuit.
De bloei begint in juni en houdt aan tot in augustus met violet-blauwe bloemen. Deze planten houden van een standplaats in de volle zon tot half schaduw.


Hypericum - hertshooi
Een sierheester die hevig bloeit met gele bloemen, later gevolgd door mooie bessen die geschikt zijn om in bloemstukjes te verwerken.


Stachys byzantina - ezelsoor
Een vaste plant met zeer zachte als vilt aanvoelende bladeren. Deze bladeren worden door bloemschikkers ook gebruikt in bladapplicaties.


Larve van het lieveheersbeestje dat zich heeft verpopt.
 Het lieveheersbeestje en haar larven zijn de belangrijkste vijanden van bladluizen. Bladluizen zijn schadelijk, omdat ze sap uit planten zuigen en virussen kunnen overbrengen. Het lieveheersbeestje is daarom een bondgenoot van de mens bij de natuurlijke gewasbescherming.


Geranium sanguineum 

Veel meer foto's:  TUIN- en BLOEMENFOTO'S van het moment

 
#1049