Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/beukenbladluis_gespot_op_16052012

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 28 september 2020

Beukenbladluis gespot op 16 mei 2012

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde parasieten aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 16 mei 2012 - Bericht 5

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Beukenbladluis

Mieren in en rond de woning

Rhododendroncicade

Rhododendronwants

Slakkenvraat

Beukenbladluis:

De beukenbladluis is een parasiet die haar eitjes (foto 3) aflegt in het najaar op de jonge twijgen van uw beuken. Nu zijn deze eieren volop aan het ontluiken. Door nu een behandeling uit te voeren kan u heel wat schade voorkomen. De beukenbladluis, ook beukenwolluis of wollige beukenbladluis (foto 2) genoemd, zit vooral aan de onderzijde van de bladeren. In een jong stadium produceren zij nog geen typische witte wasdraden (foto 1) en kan je ze makkelijker bestrijden. Wanneer er waterafstotende wasdraden worden gevormd, is een bestrijding veel moeilijker. Bij een zware aantasting zullen de bladeren ook gaan krullen en zitten de luizen verstopt zodat je ze moeilijk kan raken met uw bestrijdingsmiddel

   

Bestrijdingsadvies:

Vroeg in het seizoen kan gespoten worden met OKAPI of INSECTICIDE 10 ME en wanneer de beuk volledig in blad staat kan je gebruik maken van PROVADO ULTRA. Bij een heropflakkering in de zomer gebruik je best terug OKAPI of INSECTICIDE 10 ME. Deze laatste twee middelen zijn een contactmiddel en dit wil zeggen dat je de luizen moet raken.PROVADO ULTRA is een middel dat wordt opgenomen door de plant en wanneer de luizen aan de plant zuigen krijgen ze het middel binnen zodat ze worden afgedood.

Provado® Ultra | Okapi® totaal insecticide | Insecticide 10 ME


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog.
Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3482

Bron: Edialux
www.edialux.be