Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/basisbemesting

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 24 oktober 2021

Basisbemesting het hele jaar door.

Bijna alle problemen die in een gazon kunnen voorkomen, hebben te maken met een tekort aan voeding. Net zoals dit bij mensen het geval is, moet een gazon met regelmaat de juiste voeding kunnen opnemen om in topconditie te verkeren. Belangrijk hierbij is te weten welk product u best wanneer geeft.

Een gazonmeststof is opgebouwd uit verschillende componenten:

  • Stikstof (N) voor een rustige groei en groene kleur van uw gazon
  • Fosfor (P) voor een actieve wortelontwikkeling en een dichte grasmat
  • Kalium (K) voor een sterk gazon bestand tegen droogte en vorst
  • Magnesium (Mg) voor een frisgroene kleur van uw gazon

De kwaliteit van een meststof schuilt in de onderlinge verhouding van deze elementen en de grondstoffen waarmee de meststof is opgebouwd. Klassieke meststoffen zijn vaak chemisch. Bij DCM kiest men bewust voor organische grondstoffen die ervoor zorgen dat deze meststoffen een rustige en langdurende werking hebben zonder overdreven maaibeurten of verbrandingsgevaar.

Niet alleen de samenstelling van de meststoffen, maar ook de vorm en de grootte van de meststofkorrel bepalen de effi ciëntie van de bemesting. De MINIGRAN® TECHNOLOGY van DCM maakt het verschil! Elk korreltje is homogeen samengesteld waardoor ze allemaal dezelfde voedingselementen bevatten en dezelfde werkingsduur hebben.
Bovendien is MINIGRAN® een gebruiksvriendelijk en proper korreltje dat u kan uitstrooien zonder stof- en geurhinder. DCM meststoffen in MINIGRAN® worden bovendien niet mee opgeraapt bij de volgende maaibeurt.

Ideale oplossing tegen een mager en geel gazon

Vaak ziet uw gazon er vergeeld of mager uit na de winter.
Daarom heeft het gazon in het voorjaar nood aan een aangepaste bemesting met veel stikstof om de groei opnieuw op gang te brengen en voor een snel herstel en dichtgroeien van de grasmat.
DCM Gazonstart
bevat alle voedingsstoffen die uw gazon na de winter of na een verticuteerbeurt nodig heeft om snel weer in topconditie te geraken en zijn vitaliteit te herwinnen. Deze stikstofrijke voorjaarsmeststof garandeert een snel resultaat met een lange nawerking.

Meer info over DCM Meststof Gazonstart

Rustige groei zonder extra maaibeurten

DCM Organische Gazonmeststof zorgt voor een sterk gazon zonder extra maaibeurten.
Deze meststof bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om een gazon in topconditie te houden en dit gedurende minstens 100 dagen. Bovendien is deze meststof rijk aan magnesium voor een blijvend diepgroene graskleur.
De voedingselementen worden vrijgegeven naargelang de behoefte van het gras en dankzij deze zachte werking is er geen gevaar voor verbranding van uw gazon.

Meer info over DCM Organische Gazonmeststof

100% natuurlijk en organisch

DCM Eco-Mix Gazon is een 100% organische meststof die zorgt voor een groen en dicht gazon.
De keuze van de grondstoffen en de optimale stikstof/kalium verhouding zorgen voor een sterk gazon met een zeer rustige groei, waardoor er dus minder maaibeurten nodig zijn. Deze meststof is een ideale aanvulling bij mulching maaien.
Het grasafval bij mulching maaien bevat immers net te weinig voeding om het gazon op lange termijn in goede conditie te houden. Een lichte bijbemesting met Eco- Mix gazon geeft een zichtbaar mooier resultaat.

Meer info over DCM Organische Meststof Eco-Mix Gazon

gazonmeststoffen - basisbemesting

#3468

Bron: DCM
www.dcm-info.be