Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/avocadosalade_met_krab_en_veldsla

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 19 september 2019

Avocadosalade met krab en veldsla

recept avocadosalade

Ingrediënten voor avocadosalade met krab en veldsla, per persoon:

    • 4 champignons
    • het sap van ½ citroen
    • 1 tomaat
    • 1 avocado
    • een handvol veldsla
    • 1 klein blikje krab

Voor de vinaigrette:

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel slaolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • peper, zout, enkele druppels tabasco

advocado salade met veldsla

Bereiding van de avocadosalade met krab en veldsla:

Snijd de champignons in dunne plakjes en besprenkel ze met wat citroensap tegen het verkleuren.
Pel de tomaat, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en hol de twee helften voorzichtig uit zonder de pel te beschadigen.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap.
Spoel de veldsla, zwier ze droog en haal de blaadjes van elkaar.
Meng het uitgelekte krabvlees met de champignonplakjes en de stukjes tomaat en avocado.
Vul de avocadohelften met dit mengsel. Vul de bodem van een bord met de veldsla en schik er de gevulde avocadohelften op.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette en giet ze over de salade.

#2781

Bron: Flandria