Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aspergesoep_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 13 december 2019

2 Heerlijke aspergesoepen

Aardappel- en aspergesoep met garnalen

I soep van aspergesngrediënten voor 4 personen

  • 1 handjevol peterselie
  • 50 g gezouten boter
  • 1 dl druivenpitolie
  • 5 dl visbouillon
  • 2 uien
  • 500 g witte asperges
  • 100 g garnalen
  • 4 grote bloemige aardappelen (elk 100 g)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de uien en geschilde asperges in schijfjes. Bak in wat boter op een matig vuur in een grote kookpot.
Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.
Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.
Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.
Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie met de peterselie en enkele verse garnalen.

Groene asperges- en erwtjes soep met dragon

aspergesoep makenIngrediënten voor 4 personen

  • Klontje boter
  • 1 ajuin, fijn gesneden
  • 1 liter water of vegetarische bouillon
  • 300 g erwtjes
  • 700 g groene asperges, in kleine blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 100 g zure room
  • 25 dragonblaadjes, fijn gehakt

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en laat er de ajuin zachtjes in garen. 
Giet er de bouillon of het water bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook. 
Voeg er de erwtjes en de asperges aan toe en kook gedurende een paar minuten tot de erwtjes en de asperges gaar zijn. 
Verwijder van het vuur en pureer tot een glad geheel. 
Voeg extra zout en/of peper toe indien nodig. 
Roer de dragonblaadjes door de zure room en kruid met peper en zout. 
Serveer samen met de soep.

#3951

Bron: Flandria