
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/asperge-_en_aardbeien-tijd
Een zachte winter heeft de positieve eigenschap dat groenten en vruchten een vlot uitgroeien. Ideaal voor deze tijd is dat de asperge ( de Koningin der groenten) haar kop opsteekt! Geniet van deze exclusieve lekkernij aan zeer schappelijke prijzen.
Andere aanraders deze week
Asperges met lauwe zalm
Bereidingswijze
Schil de asperges, breek de houterige uiteinden af en doe ze in kokend gezouten water. Kook nog 2 minuten door en haal dan van het vuur. Laat de asperges in het kookvocht liggen. Als ze naar de bodem zakken, zijn ze gaar.
Snijd intussen de zalm in plakjes van ongeveer een halve cm dik.
Snipper de sjalot en stoof ze glazig in maïsolie. Blus met de mousserende wijn en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de zalmplakjes door deze warme vinaigrette en schik ze vervolgens op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet de zalm 1 minuut in een oven op 160°C.
Schik de asperges op het bord. Lepel wat zure room over de voetjes en strooi er gesneden bieslook overheen. Dek af met de plakjes zalm.
Bron: Flandria
Zoeken op...: serre - bloempot - potgrond - zonnebloempitten - lavendel - kalk - ecopots - tunnelserre - mos - nestkast - vogelvoeder - kamerplanten - moestuinbak - zaden - dcm