Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappelrecepten_-_aardappel_in_de_oven

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 20 juli 2019

Aardappelrecepten: aardappel in de oven

Aardappeltjes in de oven met venkel en rode ui

Aardappeltjes in de oven met venkel en rode uiIngrediënten voor 4 personen

  • 15 kleine aardappeltjes
  • 2 venkels
  • 4 rode uien
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2 limoenen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Was de aardappelen en snijd ze middendoor. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelen in een ovenschaal en overgiet ze met olijfolie, vervolgens bak je ze gedurende 15 minuten. 
Snijd de ui en de venkel in 4. 
Roer de aardappeltjes om en voeg de groenten toe, bak alles nog eens 15 minuten op 175 °C. 
Bestrooi met komijnzaadjes en kruid met peper en zout. 
Bak nog 5 minuten en besprenkel met citroensap.


Geroosterde aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen Geroosterde aardappeltjes

  • 3 rode uien
  • 20 kleine vastkokende aardappelen
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1 venkel
  • 200 g artisjokharten
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen en halveer ze. Hak de venkel in 4 stukken, halveer de artisjokharten en hak de uien in grove stukken.

Leg de aardappelen in een ovenschotel en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster ze 25 minuten in de oven. Draai ze om en voeg de venkel, de artisjokken, de uien en de rozemarijn toe. Rooster alles nog 15 minuten. Breng op smaak met peper zout.

#3776

Bron: Flandria