Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappelplaag_gespot_op_19052014

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 26 juli 2021

Opgelet voor aardappelplaag

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen van de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 19 mei 2014 - Bericht 6

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Aardappelplaag

Coloradokever

Distels en netels

Kommaschildluis

Mieren in en rond de woning

Taksterfte bij buxus

Witziekte op sierplanten
 

Nu in de kijker: Aardappelplaag

Door de nakende warme dagen en de afgelopen regendagen is de druk voor aardappelplaag zeer groot. ‘De plaag’ uit zich in bruine tot zwarte vlekken op bladeren en stengels van uw aardappelplanten. Aangezien tomaten familie zijn van de aardappel is ook deze plant gevoelig voor deze ziekte.

   

Bestrijdingsadvies:

Voor de bestrijding van de plaag op aardappel kan je gebruik maken van PROXANIL. Hou het weer sterk in de gaten want met één behandeling per jaar zul je er niet komen en zul je dus niet veel patatjes op je bord zien verschijnen. Warm en vochtig weer werkt de plaag in de hand. Preventief kan je ook gebruik maken van DITHANE of ANTISCHIMMELPAP (CUPREX 50% ).

Voor de behandeling van uw tomaten is het een kwestie van preventief te behandelen en dien je dat dus ook te doen met ANTISCHIMMELPAP(CUPREX 50%).

Cuprex 50% WG | Proxanil Garden | Dithane Garden | Cuprex Garden


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4346

Bron: Edialux
www.edialux.be