Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappelen_in_de_wok

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 19 juli 2019

Aardappelen in de wok

Hieronder enkele gerechten met zelfgekweekte aardappelen die gewokt kunnen worden op verschillende manieren.
Wokken is een bereidingswijze die overgekomen is uit Azie. Bovendien is wokken snel, lekker en gezond. Over het algemeen wordt tijdens het wokken minder vet gebruikt, en minder vet betekent gezondere voeding.
Bijna alle inheemse groenten kunnen gebruikt worden in de wokpan.
Professioneel wokken doe je met een wokvuur of een wokbrander. Echte liefhebbers hebben deze installatie, maar om zelf thuis te kunnen wokken bestaan er ondertussen tal van wokpannen die op een gewone kookplaat, gas- of inductievuur kunnen gebruikt worden.
Aardappelen in de wok: Ten aanval !

Aardappelontbijt in de wok

Dit gerecht is een prima ontbijt. Je kan het ook combineren met een licht slaatje.

Ingrediënten voor 4personen:

  • 2 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 3 plakjes gedroogde ham
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout

aardappelontbijt in de wok

Bereidingswijze
Snijd de ham in reepjes en bak ze knapperig in de olie.
Neem ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Bak ze ongeveer 15 minuten in dezelfde olie waar je de ham in gebakken hebt.
Meng de eieren met de melk en klop ze goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
Smelt de boter in een propere wok en bak het eimengsel. Hoe meer je roert, des te luchtiger je roerei wordt.
Als de omelet bijna klaar is, voeg je de aardappelen en de hamreepjes toe.
Nog even roeren en klaar.

Aardappelen in de wok

Een aardappel is lekker in de wok.

wokbenodigdheden om aardappelen te wokken

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • aardappelen
  • gerookt spek
  • versneden prinsessenboontjes
  • champignons
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • preisnippers

gewokte aardappelen

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Snijd ook het gerookte spek in reepjes en bak het in een hete wok met wat olie. Om het spek te bakken gebruik je best niet teveel olie want in het spek zit al vet dat vanzelf vrijkomt. Voeg de aardappelen toe en roerbak het geheel. Doe dan ook de versneden prinsessenboontjes erbij en nadien de champignons. Roer en laat alles goed bakken. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en cayennepeper. Strooi er als afwerking fijne preisnippers over.

#2741

Bron: Flandria