Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappel_recepten_geplette_aardappel_aardappelblini

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 21 juli 2019

Twee aardappelrecepten: geplette aardappel en aardappelblini

Geplette aardappel - gepaneerd in groene kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 kleine, bloemige aardappelen
  • 250 gram filet van gerookte forel
  • een halve ajuin
  • 50 gram kruidenkaas
  • 40 gram boter
  • 2 el groene kruiden (bieslook, kervel, peterselie)
  • peter en zout

Geplette aardappel - gepaneerd in groene kruiden
Geplette aardappel - gepaneerd in groene kruiden

Bereiding:

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af en snijd de ui flinterdun en stoof deze kort in de helft van de boter.
Prak vervolgens de aardappelen fijn met de gestoofde ui en de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
Druk het pureemengsel door een ring en dep de bekomen rondjes in groene kruiden.
Schik ten slotte op een bord en garneer met een stukje gerookte forel en een lepeltje kruidenkaas.

 

Aardappelblini met gerookte zalm en salade van knolselder en appel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram bloemige aardappelen
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 40 gram knolselder
  • 40 gram appel
  • 1 eierdooier
  • 10 gram room
  • 10 gram boter
  • 10 gram bloem
  • peper en zout
  • 20 gram of 1 el verse mayonaise

Aardappelblini met gerookte zalm en salade van knolselder en appel
Aardappelblini met gerookte zalm en salade van knolselder en appel

Bereidingswijze:

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water en giet ze af.
Plet de gekookte aardappelen en maak aan met de eierdooier, boter, room en bloem. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knolselder en appel in flinterdunne reepjes en meng met de mayonaise.
Verwarm een beetje boter in een pan en doe er enkele lepels puree in.
Zorg dat de lepels puree ver genoeg uit elkaar liggen. Bak ze goudbruin tot pannenkoekjes (of blini's) en haal ze voorzichtig uit de pan.
Schik de blini's op borden, en werk af met gerookte zalm en de knolselder-aardappelsalade.

#2974

Bron: VLAM
www.vlam.be