Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappel_recepten

Tuinadvies

Toon alles uit: "Recepten"

Aardappel recepten: Ovenschotel en aardappelpartjes

Verrassend, veelzijdig én snel klaar. Dat is wat de aardappel zo uniek maakt. Deze recepten zijn het perfecte bewijs dat de aardappel een schitterend product is.  En niet alleen voor klassieke recepten. De aardappel is zo veelzijdig dat je er heerlijk mee kan experimenteren.
Om het nog uitdagender te maken, heb je zelfs verschillende types aardappelen, met telkens weer een ander kookresultaat.  Je hebt vastkokende die mooi hun vorm behouden, ideaal om te koken of te bakken. Daarnaast zijn er nog de bloemige aardappelen, die makkelijker uit elkaar vallen eens ze gekookt zijn.  Een absolute must bij puree of een soufflé.
Haal het beste uit deze aardappel met deze recepten voor telkens 4 personen.

Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili

Hoofdgerecht - Bereidingstijd 35 minuten.

Ingrediënten:

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 grote rode uien
  • 2 trostomaten
  • 1 tl komijn
  • Platte peterselie
  • 1 dl groentenbouillon
  • 250 gram champignons
  • 2 lange rode chilipepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 5 gram boter
  • Peter en zout

Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili

Bereidingswijze

Was de aardappelen en gaar ze gedurende 5 minuten in de microgolfoven.  Snijd de uien, chilipepers, champignons en tomaten in grove stukken.  Doe alles in een bakblik en doe er de aardappelen, in partjes gesneden, bij.
Plet de look en verdeel samen met de tijm en komijn over de bereiding.  Kruid met peper en zout.  Overgiet met de bouillon en voeg de boter toe.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 220°C. Bak gedurende 25 minuten.  Roer regelmatig om.  Serveer met een plukje platte peterselie.
Tip: Een lepeltje zure room zorgt voor een heerlijke frisse toets.

 

Aardappelpartjes met pittige tandoorikruiden

Bijgerecht - Bereidingswijs 35 minuten.

Ingrediënten:

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tandoorikruiden
  • Zout

Aardappelpartjes met pittige tandoorikruiden
Aardappelpartjes met pittige tandoorikruiden

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en droog ze af. Snijd ze overlangs in halve maantjes.  Bestrijk ze met olijfolie en leg in een bakblik.  Bak de aardappelen gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.  Bestrooi de aardappelen met de tandoorikruiden en bak nog 10 minuten.  Voeg zout toe.
Tip: Een stukje gegrilde kip is het perfecte gezelschap voor dit pittige gerecht.


#2876