Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aanplanten_goed_begonnen_is_half_gewonnen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 24 juli 2021

Aanplanten: goed begonnen is half gewonnen

De basis voor een geslaagde aanplanting is een gezonde bodemstructuur. In veel gevallen is het aangewezen dat je de bodem een handje toesteekt vooraleer je effectief aanplant. Hoe je dat het best aanpakt hangt grotendeels af van het type bodem, want elke bodem stelt zijn specifieke eisen.

DCM Zandgrondverbeteraar BentonietZandgrond
Lichte zandgronden vragen dan weer een product dat water en voeding beter vasthoudt, zodat deze niet meteen naar de ondergrond doorsijpelen. DCM Zandgrondverbeteraar Bentoniet klaart deze klus. Dit poeder bestaat uit kleimineralen die het watervasthoudend vermogen van zandgrond verhogen.

DCM Zandgrondverbeteraar Bentoniet
Wit-geel, fijn poeder dat bestaat uit kleimineralen om in lichte zandgronden water en voeding langer vast te houden. Toepasbaar in de biotuin.

Toepassingsperiode: het hela jaar door

 

 

DCM Kleigrondverbeteraar Lava

Zware bodem

Bij zware kleigronden is het belangrijk om de bodem te verluchten of draineren. DCM Kleigrondverbeteraar Lava biedt hier de oplossing. Dat bestaat uit fijne, harde, poreuze lavakorrels van natuurlijke oorsprong. Ze brengen meer lucht in de bodem en voorkomen het samenklonteren van de klei. Dat is goed nieuws voor de planten, want zo kunnen ze sneller inwortelen en beter groeien.

DCM Kleigrondverbeteraar Lava
Harde, poreuze lavakorrels van natuurlijke oorsprong om zware gronden te verluchten of te draineren. Steeds mengen met de grond. Toepasbaar in de biotuin.

Toepassingsperiode: het hele jaar door

Doe de test!
Hoe weet je of de grond in jouw tuin kleigrond of zandgrond is, of iets ertussenin? Simpel: neem een handvol grond en probeer er een bal van te kneden. Plakt de grond aan elkaar, dan zit er een flink percentage kleideeltjes in. Valt hij uit elkaar, dan heb je met zandgrond te maken.

#5535

Bron: DCM
www.dcm-info.be