
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/3_winterse_gerechtjes
Ingrediënten
Bereidingswijze
Spoel het witloof en laat even uitlekken.
Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
Stoom de stronkjes tot ze gaar zijn (check met een scherp mes).
Klop de eigelen op en voeg 1 koffielepel cajunkruiden toe.
Dip de stronkjes in het eigeelmengsel.
Meng het paneermeel met de rest van de cajunkruiden en de Parmezaanse kaas.
Rol de stronkjes in het paneermeelmengsel.
Frituur op 180°C tot de stronkjes goudbruin zien.
Serveertip: Serveren bij rosbief, varkensgebraad of stoofvlees
Ingrediënten :
Bereidingswijze
Kook de lasagnevellen 5 minuten in water met wat zout en laat ze naast elkaar uitlekken op een keukenhanddoek. Stoof elke groente apart in boter en breng op smaak met peper en zout. Beboter een ovalen ovenschaal. Schep de prei op de bodem en overgiet met een beetje bouillon. Leg hierop de lasagnevellen. Schep de kool erin en giet er wat bouillon over. Eindig met het witloof. Verhit 2 eetlepels boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en laat minstens 1 minuut bakken. Giet er dan al roerend de melk bij. Roer tot u een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en haal van het vuur. Voeg nu de kaas toe en roer goed. Giet de saus over de lasagne en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in zout water en giet ze af. Pureer ze met de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een klontje boter toe en hou de puree warm.
Fruit intussen de ui glazig in wat boter. Voeg het gehakt toe en bak het korrelig. Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn. Overgiet met de bouillon en bind met maïszetmeel. Stoom intussen de bloemkool beetgaar.
Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Maak nu laagjes met het gehakt, de bloemkool en de puree.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
TIP : je kan de bloemkool ook vervangen door broccoli
Bron: Flandria