Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/3_recepten_met_tomaten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 21 juli 2019

3 recepten met tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 venkelknol
  • 1/2 komkommer
  • 12 radijsjes
  • 1/2 kleine ui
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 rijpe tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/4 citroen
  • enkele bolletjes koriander
  • 1 mespunt harissa

Bereidingswijze

Was de venkel en snij in blokjes van ongeveer 3 cm². Snij de komkommer in blokjes.
Prik de stukken komkommer, venkel en de radijsjes op cocktailprikkers.
Hak de knoflook en de ui fijn. Breek de korianderbolletjes.
Ontvel en ontpit de tomaten, hak ze fijn en voeg ze bij de ui en knoflook. Breng op smaak met de gebroken koriander en de harissa. Ook de olijfolie en het citroensap mogen er nu bij.


Tomaat mozzarella met gerookte kalkoen en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gerookte kalkoenfilet (charcuterie)
  • 4 tomaten
  • 500 g buffelmozzarella
  • 1 dl olijfolie (extra vierge) 
  • peper
  • grof zeezout
  • 12 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Breng water aan de kook, dompel de tomaten er kort in onder en verfris ze onder de kraan. Pel ze en snij in dikke plakken. Snij de mozzarella in plakken. Leg een plak tomaat op een bord, leg er een plakje kalkoen, een blad basilicum en een plak mozzarella op. Bouw zo verder en werk af met enkele druppels olijfolie, zeezout en peper uit de molen.


Tomaat met grijze garnaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g gepelde grijze garnalen 
  • 4 tomaten 
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • ½ sjalot 
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie 
  • peper

Bereidingswijze

Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water.
Pel de tomaten, snijd er de ronde kant af en haal er de pitjes uit met behulp van een koffielepel.
Hak de sjalot zeer fijn.
Meng garnalen, sjalot, peterselie, peper en mayonaise.
Vul de tomaten met dit mengsel.
Zet er de ronde tomatenkant op als hoedje en serveer.

#4012

Bron: Flandria