Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/3_heerlijke_soepen_broccoli_witloof_champignon

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 21 november 2019

3 heerlijke soepen met broccoli, witloof en champignon

Broccoliroomsoep met pancetta

Ingrediënten voor 4 personen

  • Broccoliroomsoep met pancetta900 g broccoli
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 l melk
  • muskaatnoot
  • piment poeder
  • 2 dl room
  • 6 dunne sneetjes pancetta of bacon
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laat ze fruiten in een kookpot met olijfolie en een snuifje zout.
Gaar enkele broccoliroosjes in gezouten water en verfris onder koud stromend water. Bewaar deze om de soep af te werken.
Giet de melk in de kookpot en breng aan de kook.
Doe de broccoliroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze sudderen gedurende 20 minuten, tot ze goed gekookt zijn.
Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, piment poeder en room. Wenst u een krachtigere smaak, voeg dan een bouillonblokje toe.
Laat de sneetjes pancetta ongeveer 2 minuten roosteren onder de ovengrill, tot ze knapperig zijn. Doe ze in stukjes.
Giet de warme velouté in enkele koppen. Doe er een beetje peper van de molen bij, de geroosterde plakjes pancetta, en versier met de apart gehouden broccoliroosjes.


Witloofsoep met rivierkreeftjes

Witloofsoep met rivierkreeftjesIngrediënten voor 4 personen

  • 20 stronken witloof
  • groentebouillon
  • honing
  • room
  • 2 scheppen aardappelpuree
  • 80 g rivierkreeftjes
  • verse bieslook
  • peper

Bereidingswijze

Hou 2 stronkjes witloof apart. Vul de pot tot 1 cm onder het oor met de rest van het witloof. Zet onder water tot net boven de groenten. Voeg de bouillon toe en laat doorkoken.

Voeg een scheut room toe samen met de aardappelpuree en laat opnieuw doorkoken. Mix en voeg een beetje honing toe. Laat smelten en kruid af met de versgemalen peper.

Voeg de rivierkreeftjes en reepjes witloof toe en werk af met de bieslook.


Champignonroomsoep

ChampignonroomsoepIngrediënten voor 4 personen

  • 250 g champignons
  • 1 middelgrote ui
  • grof gesneden
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 wit van prei gewassen en grof gesneden
  • 1,½ liter kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • vers gehakte peterselie

Bereidingswijze

Doe de gesneden ui en knoflook in een grote pot met de olijfolie. Stoof aan op een matig vuur en laat zachtjes glazig worden.
Voeg de prei toe en laat even meestoven. Dan volgen de gesneden champignons (afhankelijk van de grootte in 2 of 4 gesneden).
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Laten koken tot alle ingrediënten gaar zijn. Mix de soep met de staafmixer. Kruid af met peper en zout.
Werk af met een scheutje room in het bord en versier met een beetje peterselie (of eventueel enkele gedroogde champignons).

#4088

Bron: Flandria