Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/2_vegetarische_lasagnes

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 23 mei 2019

2 overheerlijke vegetarische lasagne's

Vegetarische lasagne met seizoensgroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 à 8 lasagnevellen
  • peper
  • zout 
  • 3 stronkjes witloof, in reepjes gesneden 
  • roomboter 
  • ½ savooikool, in reepjes gesneden 
  • 3 stengels prei, in ringen gesneden 
  • ½ l groentebouillon 
  • 2 eetlepels bloem 
  • ½ l melk 
  • nootmuskaat 
  • 125 g geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Kook de lasagnevellen 5 minuten in water met wat zout en laat ze naast elkaar uitlekken op een keukenhanddoek. Stoof elke groente apart in boter en breng op smaak met peper en zout. Beboter een ovalen ovenschaal. Schep de prei op de bodem en overgiet met een beetje bouillon. Leg hierop de lasagnevellen. Schep de kool erin en giet er wat bouillon over. Eindig met het witloof. Verhit 2 eetlepels boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en laat minstens 1 minuut bakken. Giet er dan al roerend de melk bij. Roer tot u een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en haal van het vuur. Voeg nu de kaas toe en roer goed. Giet de saus over de lasagne en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).


Vegetarische lasagne

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 3 velletjes filodeeg
  • 1 rode paprika
  • 100 g champignons
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 koffielepels olie
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel light room
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes. Borstel de champignons en de oesterzwammen in stukjes. Verhit 1 koffielepel olie en fruit er de groenten in. Laat 10 minuten zachtjes stoven en kruid met peper en zout. Meng de mascarpone met de room, peper en zout. Leg een velletje filodeeg in een kleine rechthoekige ovenschaal en strijk het zeer zuinigjes in met olie. Leg de helft van het groentemengsel en de helft van het mascarponemengsel op het deeg. Leg er een tweede vel filodeeg bovenop en strijk ook dit zeer zuinigjes in met olie. Schep hierop de rest van het groentemengsel en het mascarponemengsel. Dek af met het derde filodeeg en strijk dit in met de resterende olie. Bestooi de lasagne met de geraspte kaas. Laat 15 minuten bakken in een oven 200 °C. Schep de lasagne op een bord en overgiet met wat bakvocht.

#3799

Bron: Flandria