Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/2_champignonrecepten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 31 mei 2020

2 champignonrecepten: met biefstuk en champignonkoekjes

Biefstuk met champignons de Paris en pasta  

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g champignons de Paris
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 biefstukjes van elk 150 g
  • 1 dl magere runderbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 400 g volkorenspaghetti
  • zout en peper

Biefstuk met champignons klaarmaken:

  • Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes en besprenkel ze met het citroensap.
  • Bak de biefstukjes zonder vetstof in een grillpan met een antiaanbaklag.
  • Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Voeg na 2 minuten bakken de champignons toe en laat ze nog 3 tot 4 minuten mee bakken (roer ze geregeld om).
  • Haal het vlees en de champignons uit de pan en hou ze warm.
  • Blus het bakvocht met de runderbouillon en sojasaus.
  • Laat in koken tot de helft van het volume.
  • Kook de pasta al dente en laat ze uitlekken.
  • Meng de pasta met de ingekookte saus.
  • Verdeel het vlees en de champignons over de borden en schep er de saus met de pasta over.

Tip:
uiteraard kunt u voor dit gerecht ook andere paddenstoelen gebruiken (gewone champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen...).

Champignonkoekjes met pittige tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Flandria champignons,
  • 1 sjalot, 2 teentjes knoflook,
  • 4 eetlepels broodkruim,
  • 1 dl magere melk,
  • 1 eierdooier,
  • 1 ui, 3 tomaten,
  • 1 koffielepel chilipoeder,
  • 1 eetlepel olie,
  • peper en zout.

Bereiding van champignonkoekjes met pittige tomatensaus:

  • Hak de champignons, de sjalot en het knoflook fijn.
  • Pureer alles samen fijn tot een gladde brij (gebruik de keukenrobot of de mixer met het cutterhulpstuk).
  • Laat het broodkruim weken in de melk.
  • Meng de champignonpuree met het uitgeperste broodkruim, de eierdooier, peper en zout.
  • Vorm van dit mengsel ronde koekjes en leg deze even in de diepvriezer om ze vaster te maken.
  • Pel en ontpit de tomaten en nijd het vruchtvlees in stukjes en snipper de ui fijn.
  • Doe de tomaten met de ui, het chilipoeder, peper en zout in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Mix de saus glad.
  • Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag en bak er de koekjes in (reken 5 minuten per zijde).
  • Dien ze op met de saus. 
#2848

Bron: Flandria