menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Varens in potten

Ga naar meest recente reactie

Pistachio

Pistachio

Hallo Varenspecialisten,

Ik heb drie hoge vazen die tegen een schaduwwand staan, ze zijn nogal hoog en moeilijk verplaatsbaar, de planten in de vazen krijgen enkel een paar uur ochtendzon. Ik heb gaten onderaan de vazen gemaakt, er liggen kiezels op de bodem en daarboven gewone potgrond. Van alle planten die ik er vorige zomer ingezet heb, heeft enkel de lavendel het goed gedaan. Volgend jaar zou ik er graag varens in zetten, en liefst een zo hoog mogelijke soort om mooi te contrasteren met de achterliggende muur. Doen varens het goed in potten? Heeft iemand tips voor deze varenleek, ik heb achter in de tuin koningsvarens staan en die doen het heel goed. Ik ben dus wel een varenfan maar geen kenner helaas. Alvast bedankt
dinsdag 9 november 2010 - 22:03
svoffel

Svoffel

Dag Pistage,

Ik ben ook geen specialiste maar op deze site kan je heel wat informatie vinden:
www.varens.be

Veel plezier ermee.

groetjes
donderdag 11 november 2010 - 09:22
Pistachio

Pistachio

Bedankt!

groetjes
zondag 14 november 2010 - 10:52
corrine

Corrine

nee varens doen het niet goed in potten, trouwens geen enkele plant doet het goed in een pot naar mijn mening. Tenminste niet zonder intensieve verzorging. Ik heb wel een tijd een varen in een pot gehad, omdat de kippen hem anders opaten. Een heeeeeeel ruime pot en wel voeding erbij geven, maar op den duur is de wortelkluit te groot de aarde uitgeput. Ik ben niet zo van de potten. Of ze vriezen kapot, met wortel en al en de aarde raakt uitgeput, soms te nat soms te droog. In de volle grond groeit het allemaal een stuk beter
donderdag 20 januari 2011 - 10:01
Metrop30

Metrop30

ow.. dit wist ik dus niet... ik wilde net een aantal varens in potten gaan zetten voor mijn voortuin..
woensdag 18 mei 2011 - 16:33
corrine

Corrine

Ik heb lange tijd in een grote geglazuurde pot (daar droogt de aarde niet zo in uit) een varen gehad die staat nu in de volle grond en groeit gelijk als een razende, hij wordt groter en heeft gelijk al voor veel meer varens gezorgt. Dus een grote geglazuurde pot, daarin wil het nog wel lukken, maar inderdaad wel bijmesten en goed water geven.
woensdag 18 mei 2011 - 16:37
Metrop30

Metrop30

dank je... daar wilde ik het ook in doen...


ik ben in mijn achtertuin vierkante muurtjes aan het metselen waar ik in sommige ook een varen wil plaatsen
woensdag 18 mei 2011 - 18:01
koen

Koen

Vorige week heb ik in een kwekerij een Polystichum setiferum 'Plumosum Bevis' 
meegenomen op aanraden van de kweker, dit is ook om in pot te planten.
Ik houd voornamelijk hosta's in potten zonder problemen.
Uiteraard zeer regelmatig water geven,

Grtz, Koen
zaterdag 11 juni 2011 - 21:30
Pistachio

Pistachio

Mijn varens in potten doen het heel goed, maar naar de winter toe veronderstel ik dat ik ze beter in de grond plant? Wanneer doe ik dit het beste? De potten blijven in de winter buiten maar ik dek ze af met plastic zodat er geen water in komt, vorige winter hebben ze in elk geval geen schade opgelopen.
donderdag 18 augustus 2011 - 08:29
Roeli

Roeli

Ook bij mij doen de varens in de potten het heel goed. Het is zelfs zo, dat ze in de potten in het voorjaar eerder opkomen dan die in de volle grond.
Ze worden bij mij ook niet afgedekt, want ook `s winters hebben ze water nodig , neem ik aan. In het voorjaar wat meststaafjes er bij in en het hele jaar geen omkijken naar. Ideale planten. De andere kuipplanten heb ik veel meer werk aan.

gr. Roeli
woensdag 24 augustus 2011 - 21:49
Pistachio

Pistachio

Ik durf mijn potten niet onafgedekt te laten. Bang dat ze stukvriezen anders.
donderdag 25 augustus 2011 - 13:41
Roeli

Roeli

Ja, dat kan ik mij voorstellen. Ik heb gewoon plastic potten en die kunnen er wel tegen. Een oplossing zou zijn, de varens in plastic potten zetten en dan , na de winter, met pot en al, in de mooie buiten potten doen.
donderdag 25 augustus 2011 - 17:13
Pistachio

Pistachio

Ja, zou ik kunnen doen, ofwel plant ik de varens gewoon in de grond, heb nog plaats in de tuin en komen er nieuwe in de potten na de winter. De vraag is nog, wanneer verplant je die varens het beste?
zaterdag 27 augustus 2011 - 10:27

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon