menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Taxus word donkergroen-bruin

Ga naar meest recente reactie

patrick17

Patrick17

Omdat het vorige exemplaar kapot gegaan was nadat we alles geprobeerd hebben om hem te redden.(gesproeid tegen luizen,wortelrot ed), hebben we van een groothandelaar een nieuw (duur) exemplaar gekocht.Maar nu de groeifase is aangebroken word deze zoals te zien is op de foto enkel maar donkergroen-bruin.Terwijl de planten ernaast volop nieuwe scheutjes aan het krijgen zijn.Wat is er nu meer mis met dit exemplaar??Op aanraden van de leverancier hebben we hem de eerste paar dagen een gieter water gegeven.Staat er nu een 2 tal maanden en heeft dus nog niets gedaan dan donkerder groen geworden,we zijn ten einde raad,wie kan helpen??

Struiken & Bomen

dinsdag 23 mei 2017 - 20:34
Carib

Carib

Als hij alleen de eerste paar dagen een gieter water heeft gehad, dan is hij simpelweg verdroogd. Wintergroene planten verdampen continu water en moeten dus extra aandacht krijgen bij het watergeven als ze nog niet goed geworteld zijn. Hier is het het al een hele tijd behoorlijk droog. Die paar millimeters regen per buitje komen lang niet altijd bij de wortels van grote planten en struiken. Daar komt dan nog bij dat grote exemplaren moeilijker aanslaan dan kleine planten.
dinsdag 23 mei 2017 - 21:48
jonckers andre

Tekst aangepast

Jonckers andre

denk ook verdroogd groen blijvende planten kan je best in het voorjaar geplant van boven besproeien daar deze door de schrale voorjaarwinden uitdrogen omdat de bladeren of naalden veel waterverdampen en deze nog niet genoeg fijne wortelhaartjes heeft om de plant van genoeg water te voorzien dit is een ervaring die ik in mijn vroege tuinjaren opgedaan heb
zondag 28 mei 2017 - 07:48
rivofa

Rivofa

Zo'n groot exemplaar heeft veel water nodig, heel veel water, zeker met de lange droge periode die we gehad hebben, ook bij regen heeft hij water nodig want de regen valt op de boom niet op de grond. Een pas geplante boom/struik/plant, heeft de eerste maanden WATER nodig, niet alle dagen maar toch om de 3 dagen ( de wortels moeten naar beneden groeien) en dan veel water ineens.ook al is het iets dat van droogte houd zoals lavendel. Ik zou zeggen, geef hem een aantal maanden goed water, zeker tijdens de zomer, laat hem maar groeien en snoei hem dan goed terug na de vorst volgend jaar. Een taxus is sterk en je kan hem zelfs snoeien tot op de stam, als hij niet ziek is dan groeit hij gewoon terug.
zondag 28 mei 2017 - 11:52
jonckers andre

Jonckers andre

Rivofa zeker moet hij vanonder ook water hebben. Wat ik bedoelde is dat omdat deze taxus pas geplant werd en dus nog geen of weinig wortels haartjes heeft kunnen vormen dat hij nog maar weing water naar het loof kan sturen en het loof dagelijks nat sproeien doet wonderen. Afsterven van de plant kan dan nog altijd gebeuren want dit hangt ook nog van andere fabktoren af zoals plantput ,kwaliteit van de kluit, enz
zondag 28 mei 2017 - 13:54
WiPe

WiPe

Zo'n grote taxus moet inderdaad voldoende water hebben, maar taxus verdraagt geen natte bodem. Wanneer taxus te nat staat, gaat die dood.
zondag 28 mei 2017 - 19:50
rivofa

Rivofa

Ja WiPe maar zo'n grote boom heeft toch wel 1 grote gieter per 3 dagen nodig he, zeker als hij pas geplant is en met het droge hete weer dat we nu hebben.
zondag 28 mei 2017 - 20:00
patrick17

Patrick17

We zijn hem nu heel regelmatig aan het water geven.Had idd zoals in een reactie stond enkel de eerste dagen water gekregen en dan een paar weken niet naar gekeken.Hopelijk komt het nog goed,bedankt voor alle reactie!!!!! TOP!
zondag 28 mei 2017 - 21:38
WiPe

WiPe

Ik vrees dat een grote gieter per drie dagen niet volstaat. zeker met dit warme weer moet je meer geven. De bodem moet de dag na het gieten nog vochtig zijn. Maar niet nat.
maandag 29 mei 2017 - 07:05
patrick17

Patrick17

Ondertussen door dagelijks 2 gieters water te geven,is de plant al minder bruin aan het worden ,en lijkt ze er stilaan door te komen.BEDANKT voor alle reacties!!
maandag 5 juni 2017 - 17:09
Carib

Carib

Dat is dan mazzel hebben. Succes!
maandag 5 juni 2017 - 17:33
patrick17

Patrick17

Ondertussen heeft ze het gered,en zijn er al mooie nieuwe scheutjes overal op.Iedereen bedankt voor de reacties!!
zaterdag 1 juli 2017 - 18:52

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon