menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 2

Pruimentaart

Ga naar meest recente reactie

minouke

Minouke

Een heel gemakkelijk recept voor een pruimentaart. Ik heb verschillende recepten maar deze hier vond ik toch wel héél lekker. Het liefst heb ik als de pruimen niet te gaar zijn maar nog wat krokant zijn.

- een taartvorm van 25/28cm
- kant en klaar taartdeeg
- water
- 250gr honing
- 500 gr stevige pruimen in kwartjes
- 2 appels, geschild en in kleine stukjes
- bruine basterdsuiker

Verwarm de oven op 200°C.
Vet de taartvorm goed in en bestrooi met bloem, klop het teveel dan af.
Meng in een steelpannetje 300ml water met de honing en wanneer de honing opgelost is
kan men de pruimen bijvoegen. Laat 5 tot 10min op een zacht vuurtje koken tot ze bijna gaar zijn.
De pruimen moeten nog stevig zijn dus bij blijven om het in 't oog te houden.

Maak compote van de appels maar voeg geen suiker toe.

Rol het taartdeeg uit op een bebloemd werkoppervlak.
Bedek je taartvorm volledig met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Nu de taartbodem bedekken met de compote.
Bedek nu met een laag pruimen met de schil naar beneden in een cirkelvorm.
Bestrooi met de suiker.

Bak de taart 20 tot 30min in een voorverwarmde oven.

Laat het jullie smaken


dinsdag 16 augustus 2016 - 07:25
LT
dinsdag 16 augustus 2016 - 07:45
molleke32

Molleke32

ik ben meer een aardbeientaart of bananentaart mens
dinsdag 16 augustus 2016 - 21:12
minouke

Minouke

Dat ook... ben niet zo moeilijk als het om te snoepen is
dinsdag 16 augustus 2016 - 21:16
molleke32

Molleke32

awel minouke, als ik nog is kom breng ik chocomousse taart met banaan mee van bakker beckers in genebos... zo'n goei taart hebt ge nog nooit gegeten..
dinsdag 16 augustus 2016 - 21:18
Tiss

Tiss

@ Minouke : Bedankt voor het receptje ,,, zal er dit weekend eens aan beginnen. Hier zijn't goeie varkens,,,, die lusten ook alles
dinsdag 16 augustus 2016 - 21:50

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon