Ingr: olijfolie,uien,tomaten;knoflook, courgettes, haricots verts, Parmezaanse kaas; Penne (of een andere grove pijpmacaroni) peper en zout, verse basilicum en oregano of gedroogde Italiaanse kruidenmix
Bak de fijn gehakte uien en knoflook in de olijfolie, voeg de ontvelde tomaten en de haricots toe met zout + peper toe, laat een kwartiertje pruttelen.
Kook inmiddels de Penne (of Ziti o.i.d.) op iets minder dan de aangegeven kooktijd.
Afgieten en de helft van de tomaten/haricotssaus er door scheppen. De andere helft wordt als 'enkele pasta' in het gerecht gebruikt.
De Courgettes in schijfjes snijden en even in een grillpan aan weerszijden goudbruin bakken, licht bestrooien met zout.(kan ook in een anti-aanbakpan!!)
Ovenschaal:
invetten,
1ste laag: tomatensaus, = Penne + de gebakken uien, knoflook, tomaten en boontjes)
2de laag, Penne (of pasta)
bestrooien met gedroogde italiaanse kruidenmix (of verse basilicum, oregano, marjolein)
3de laag: Courgettes met een laagje Parmezan
4de laag: terug een laag Penne + It. kruidenmix (zie 2de laag)
5de laag, terug een laag Penne + tomatensaus zie 1ste laag!
Laatste laag: Parmezan
De schaal 10 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven en serveren met een glaasje rood.
U kunt zelf de keuze maken voor wel/niet haricots, of wel/niet Courgettes ..het is gewoon altijd smakelijk!!!