menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 3

Witlofsoep met ham en kaas

WielS

WielS

Voor 4 personen

500 gram witlof
50 gram boter
ruim een theelepel suiker
½ tot 1 liter bouillon (tablet)
2 plakken ham (dun) gekookt
1 ui
± 25 gram bloem
2,5 dl melk
± 100 gram geraspte kaas (belegen)
peper zout naar smaak

Witlof in stukken snijden ( 1 kropje achter de hand houden)
De ui snipperen en bakken, de witlof en de suiker toevoegen en 3 minuten laten mee fruiten.
Bouillon erbij voegen, de soep 10 minuten laten koken, op een klein vuur.
Daarna pureren met de staafmixer.
Dan binden met bloem en melk en zacht laten koken (2min)
Hierna voegt u de ham en kaas toe en laat de soep nog even pruttelen.
Het achtergehouden kropje , fijngesneden met boter zachtjes even bakken en aan de soep toevoegen


Lekker met geroosterd brood.

Smakelijk eten





zondag 13 december 2015 - 16:07
Ranonkeltje

Ranonkeltje

Lekker recept. Ga ik zeker een keer maken
zondag 13 december 2015 - 16:17
Eljoh

Eljoh

Vandaag gaat het gebeuren......"witlofsoep", Staat op het menu.....leuk ,iets nieuws.
maandag 14 december 2015 - 10:01

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon