menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Zonnebloemolie

Ga naar meest recente reactie

Lorie

Lorie

Kan je eigenlijk ook bakken en braden in zonnebloemolie?
Is die te gebruiken net als olijfolie?

Ik meen s ergens te hebben gelezen van wel, en dat het gezonder zou zijn...

Iemand een mening hierover?

Of voor wat kan je anders zonnebloemolie nog gebruiken?

Thx
dinsdag 10 maart 2009 - 13:39
cetinel

Cetinel

ik gebruik zonnebloemolie om in te bakken hoor,waarom zou je dat niet kunnen?
is goed in warme en in koude gerechten te gebruiken.
dinsdag 10 maart 2009 - 13:58
Lorie

Lorie

Thx
Geen idee, dacht dat je enkel olijfolie kon gebruiken.
Zal dan s zonnebloemolie meebrengen als ik boodschappen ga doen.
Die is toch ook stuk goedkoper dan olijfolie, niet?
dinsdag 10 maart 2009 - 14:03
andreash

Andreash

Hey Lorie,

Zonnebloemolie kun je gelijk olijfolie gebruiken om te bakken en braden. Echter, zonnebloemolie heeft een aparte smaak bij het gebruik in de keuken. Waar je het makkelijk voor kunt gebruiken is om zaken te frituren (door het prijsverschil is het goedkoper frituren in zonnebloemolie dan in olijfolie) en door sauzen voor over de sla. Het heet hier ook wel sla-olie.

Je kunt in princiepe in elke olie bakken en braden. Let wel op, sommige olie is er minder geschikt voor omdat het snel van smaak en geur veranderd (sesamolie bijvoorbeeld) naar mate het warmer wordt.

Eet smakelijk (-:
dinsdag 10 maart 2009 - 14:13
cetinel

Cetinel

ik vind zonnebloemolie veel neutraler van smaak,bij sommige gerechten overheerst olijfolie nogal,met name vis of vlees bakken in olijfolie vind ik persoonlijk niet lekker,en voor frieten vind ik het te duur....
maar over de sla gaat dan weer enkel olijfolie! smaken verschillen hé!
dinsdag 10 maart 2009 - 14:17
andreash

Andreash

@cetinel

Als je dressing maakt dan ga ik er geen extra vierge in doen. Vink zonde, smaakt er dan toch niks van... Dus dan sla-olie (-:
Voor de rest ook eigenlijk alleen maar olijfolie.... En af en toe wok-olie (iets nieuws wat al gekruid is). Is erg lekker maar waarschijnlijk niet in belgie te krijgen behalve bij de toko.
dinsdag 10 maart 2009 - 14:21
cetinel

Cetinel

mijn dressing bestaat uitlijfolie,peper en zout en citroensap,dat proef je goed genoeg door....
als je een mosterd of honingvinaigrette of zo maakt dan smaakt het wel iets minder door,maar vind ik toch olijfolie het lekkerst...een andere soort dressing op de sla doe ik zeldden of nooit...
dus niks met mayo en dergelijke...
wokolie bestaat meestal uit gearomatiseerde sesamolie...
jammer gtenoeg superduur,maar notenolie,en sesamolie zijn heel erg goed tegen de cholesterol....hazelnootolie etc.
ik maak zelf soms chili-olie,lookolie-en andere gearomatiseerde olieen...
meestal met olijfolie dus....
dinsdag 10 maart 2009 - 14:29
printemps

Printemps

@ cetinel

apropos

nu we hier bezig zijn over olijfolie
hoe is het afelopen met uw olijven die je zelf geplukt en klaargemaakt hebt ?
waren ze eetbaar en bewaren ze goed?

mvg
lentean
dinsdag 10 maart 2009 - 14:37
verbena46

Verbena46

de geadviseerde olie om te frituren is hier pinda olie, wat ik altijd gebruik
toch wordt er ook wel zonnebloemolie gebruikt
maar voor de sla en over gekookte groente natuurlijk de olijfolie extra vergine

grt verbena

dinsdag 10 maart 2009 - 15:33
cetinel

Cetinel

hoi an,de olijfjes waren klein,maar wel lekker...
over de bewaartijd kan ik nie veel zeggen omdat het er niet genoeg waren om langere tijd te bewaren,een potteke had ik in totaal....
dinsdag 10 maart 2009 - 17:17
an

An

Ik gebruik zonnebloemolie voor sla en komkommer als dressing.
En ik gebruik samen bakboter met zonnebloem olie om te braden (dit heeft samen een hoger verbrandings percentage dan alleen boter dat verbrand sneller bij een hoge verhitting)en je hoeft dan bijna geen boter te gebruiken want die gebruik je dan alleeen voor bruine kleurtje op bv je vlees.
Sla olie is weer een ander soort olie
Ik weet nooit welke olijf olie ik moet gebruiken die neutraal is en geen bijsmaak heeft.
gr An
zaterdag 14 maart 2009 - 22:25
Lorie

Lorie

Dus enkel wat zonnebloemolie sprenkelen over je sla en komkommer?
Niks erbij?
Hm, zou mss wel s gezonder kunnen zijn, dan mayonnaise, die ik daar vaak op doe ...
zondag 15 maart 2009 - 09:30
an

An

Hoi Lorie ik gooi over mijn sla geen zonnebloemolie en azijn maar yoghurt dressing met kruiden er in.
die is lekker en daar zitten de minste calorieen in, op de doorzichtige dressing na dan,
gr an
woensdag 25 maart 2009 - 13:00
Faraomier

Faraomier

Kijk eens wat ze op de link hieronder schrijven, verbazingwekkend !!!!

http://overgewicht.pilliewillie.nl/obesitas/behandeling.overgewicht.3e.php
dinsdag 9 maart 2010 - 16:37
Thanja
zaterdag 13 maart 2010 - 11:48
Linneke

Linneke

In het school gebruiken wij deze toch ook...
omdat olijfolie veel smaak afgeeft en voor pannenkoeken ofz is olijfolie te sterk ...

greetz
vrijdag 19 maart 2010 - 20:08
evadepeva

Evadepeva

Ik heb me een tijdje geleden al voorgenomen me vooral niet zo druk te maken over hoeveel je van welke stofjes minimaal of maximaal moet eten. Gewoon lekker variëren...
Elke week wel een nieuw onderzoekje.. dan is het weer goed, dan weer niet, dan weer wel...
vrijdag 19 maart 2010 - 22:10

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon