Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Misschien voor sommigen een eenvoudige vraag... Maar het is de eerste keer dat ik het probeer en vraag me af hoe ijsbergsla eigenlijk groeit. Wanneer ontstaat die ronde bol? Gaat dat vanzelf?
Ik heb al vijf sprietjes aan mijn enige 'Ijsbergsla' en ik wacht vol hoop op het mirakel van de kropvorming. Ze beginnen nu al wel lichtjes te krullen...?
IJsbergsla doet er wel langer over dan kropsla om een dichte krop te vormen. Ik wacht daar niet altijd op en oogst eerder. Ten eerste omdat één krop te veel is voor twee personen. En ten tweede zijn de bladeren ook knapperig als er nog geen krop is gevormd.
Als je ze zelf zaait, lijkt het in het begin niets. Sprieterig, een bepaald soort graas meer niet; en als je te lang met uitplanten wacht dan wordt het niets. Dat bollen gaat echt vanzelf en als het niet bolt dan is het geen ijssla me dunkt. Je voelt wel aan het blad of het ijssla is of niet
Die laatste vraag kan ik zo beantwoorden: Ik gebruik slakkenkorrels, wil je het iets 'netter' doen dan kun je ook zaagsel gebruiken. (pas dan wel weer op van welk hout dat zaagsel komt) Die eerste vraag: 't Zijn mijn sla kropjes niet. Ik heb wel een interessante site http://www.plantaardig.com/groenteninfo/ Misschien kun je daar ook wat mee Groeten