menu
Tuinadvies

Tuin van Joukje Smeding

Joukje Smeding
  • Lid sinds augustus 2009
  • Heeft 1519 berichten in het forum
  • Heeft 28225 bloemetjes verdiend
  • 3863 personen hebben de tuin van Joukje Smeding bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 4 personen
  • Heeft 49 volgers

Woonplaats: Tijnje

Jaar van aanleg: 2007

Oppervlakte: 180

Omschrijving: huurhuis in een nieuwbouwwijk en levensloopbestendig in de provincie Friesland (Tijnje) met achter een mooi lapje grond maar wel erg nat. Leemgrond met harde lagen op een meter diepte. Om toch wat privé te zitten en uit de wind heb ik aan één kant schuttingen geplaatst samen met de buren en nu begin ik met wat meer wintergroen. Het hokje heb ik tussen de woningen geplaatst om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. De paden in de tuin zijn nu bedekt met olivijngruis. Dit neemt co2 op. Heb sinds 2017 een versnipperaar en die bevalt me prima. Ook het overtollige groen gaat in de versnipperaar en dan tussen de planten.of op de composthoop. Sinds kort ben ik bezig met wormencompost. Een leuke bezigheid en ik heb al resultaat geboekt.
Nu er aan de voorkant ook huizen bij zijn gekomen ga ik daar over op wat hogere beplanting. O.a. bamboe, sierappeltje en lijsterbes en koninginnekruid, zodat het in de wintermaanden ook iets beschut is. Waar de meesten hun auto in de oprit zetten benut ik de ruimte met planten. Heb ook wat fruitbomen staan en een vijg! Mag graag snoeien en schoffelen doe ik niet. Trek het beetje onkruid wel uit. Ben sinds juni 2014 actief op deze digituin en met veel plezier. Inmiddels twee obelisken aangeschaft. Door een liefhebber gemaakt.Kan ik nog meer clematissen plaatsen en een roos.En nu heb ik een hoek vrijgemaakt voor een plastic overkapping. En een extra regenton. Straks zet ik tomaten onder deze overkapping. Wat buxus vervangen door ilex maar niet meer zo veel. Nu er ruimte is kan ik er weer iets anders zetten. O.a. éénjarige. Stokbonen en pompoenen krijgen ook een plekje. En twee klimrozen achter langs het hek. Wie weet zie ik die groot worden. Moet dan wel mijn hek verhogen.


Joukje Smeding op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Joukje Smeding op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Joukje Smeding

Bedankt voor de informatie Amipijper-16.

woensdag 15 april 2020 - 10:20

Amipijper-16

Dit mollen hebben gekocht bij een hobbist in Elst Utrecht . Bosje uit Elst gemeente Rhenen.

woensdag 15 april 2020 - 09:59

Coby Gersjes

Lijkt mij een prachtige tuin en dan nog kippetjes...heerlijke eitjes..

zondag 19 januari 2020 - 09:33

Joukje Smeding

Ja soms kan ik streng zijn Marina. Helemaal als mijn bloedsuiker te laag zit.

donderdag 4 juli 2019 - 13:53

Weijandmari17

Hahaha nu kom ik dit opeens weer toevallig tegen: Joukje die uitleg geeft hoe de site werkt. Hihi. Zo was jij de eerste die op n foto van mij reageerde; en kreeg ik 'straf' dat de foto niet actueel van het seizoen was.

zondag 5 mei 2019 - 14:47

Toon oudere berichten

Status - Joukje Smeding

Joukje Smeding

zaterdag 6 augustus 2022 - 14:33

Skûtsjesilen live op zender 502 van kpn.

zaterdag 6 augustus 2022 - 14:33

Toon oudere berichten - Joukje Smeding
Terug naar boven icoon