Geprint vanhttp://www.tuinadvies.be/tuin/5076/joukje-smeding

Tuin van Joukje Smeding

  • Lid sinds augustus 2009
  • Heeft 690 berichten in het forum
  • Heeft 10556 bloemetjes verdiend
  • 2659 personen hebben de tuin van Joukje Smeding bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 7 personen
  • Heeft 25 volgers

Woonplaats: Tijnje

Jaar van aanleg: 2007

Oppervlakte: 180

Beschrijving: huurhuis in een nieuwbouwwijk en levensloopbestendig in de provincie Friesland (Tijnje) met achter een mooi lapje grond maar wel erg nat. Om toch wat privé te zitten heb ik aan één kant schuttingen geplaatst samen met de buren en nu begin ik met wat meer wintergroen. Het hokje heb ik tussen de woningen geplaatst om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. De paden in de tuin zijn bedekt met houtsnippers. Heb sinds 2017 een versnipperaar en die bevalt me prima. Nu er aan de voorkant ook huizen bij zijn gekomen ga ik daar over op wat hogere beplanting. O.a. bamboe, sierappeltje en lijsterbes en koninginnekruid, zodat het in de wintermaanden ook iets beschut is. Waar de meesten hun auto in de oprit zetten benut ik de ruimte met planten. Sinds 2015 kijk ik wat meer naar groenblijvers en planten die niet te veel onderhoud vragen. Wil op deze manier het tuinieren leuk houden. Eventueel met hulp van een hovenier één keer per jaar. Heb ook wat fruitbomen staan en een vijg! Mag graag snoeien en schoffelen doe ik niet. Trek het beetje onkruid wel uit. Ben sinds juni 2014 actief op deze digituin en met veel plezier. Inmiddels twee obelisken aangeschaft. Kan ik nog meer clematissen plaatsen en een roos. En nu heb ik een hoek
vrijgemaakt voor een kippenhokje en ren. In het voorjaar 2018 komen er twee kippen scharrelen. De compostbak staat er vlak bij. En er komt nog een regenton extra.


Joukje Smeding op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Joukje Smeding op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Raqeul

Ga het zeker opzoeken en uitproberen met de pompoenen, dank u Joukje

zondag 2 oktober 2016 - 22:04

Raqeul

Dank u Joukje voor bloemetjes enzo...

vrijdag 30 september 2016 - 09:56

Raqeul

Dank u Joukje

vrijdag 12 augustus 2016 - 21:57

zondag 26 juni 2016 - 11:08

Joukje Smeding

Klik nu eens niet op de avatar als je een foto mooi vindt maar zet het onder de aangeboden foto. Die avatar geeft informatie over iemands tuin. Als ze er iets neer hebben gezet. En zo krijg je een idee waar iemand woont. En wat voor grondsoort e.d. er is. Maar op mijn avatar te klikken en er iets van Rachelle neer te zetten is totaal fout.

zondag 26 juni 2016 - 09:49

Toon oudere berichten

Status - Joukje Smeding

Joukje Smeding

vrijdag 12 januari 2018 - 11:50

Een ilex merserveae gekocht. Deze stekelt niet. Maar nu weet ik niet zeker of het een heer of dame is. Weet iemand dit wel. Anders moet ik nog even terug naar de winkel.

Tekst aangepast
Joukje Smeding

Nog even een foto. De stelen zijn rodig van kleur. Op mijn verlanglijstje stond ilex J.C.van Tol. Maar kwam met deze terug. Koopje hè. Zo na de kerst.

vrijdag 12 januari 2018 - 11:53

Toon oudere berichten - Joukje Smeding

Planten toevoegen

Ontvang maandelijks gratis tips, weetjes en klussen voor de planten in uw tuin.

Voeg planten uit uw tuin toe

.