Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

Reuze plantenhoes 2,5 x 3,6 m
Goedkope tunnelserre 18m²
Verbrandton optimaal
Dakgootreiniger
HondenWC verteerpoeder

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Rhododendron 'Wilgens Ruby'
Rhododendron 'Lees Dark Purple'
Rhododendron 'Dora Amateis'
Rhododendron 'Alfred'
Rheum rhabarbarum
 
Tuinadvies - Recepten - Rozen om op te eten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Roosjes maken van tomatenschillen


Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

recepten met courgette en aardappel, courgettes klaarmaken, gerechtjes met aardappelen, koken met tuingroenten
Aardappel & courgette
Recepten met witloof
Recepten met witloof
aardappelen bereiden, bereiden aardappelen, aardappelrecepten, aardappel recept, aardappel kooktijden, aardappelrecept
Aardappel recepten 2
tomaten, drank, maken, recepten
Tomatendrankjes maken
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
1 + 1 ACTIE ~ Pindavoedersilo kleine vogels (groen)
1+1 gratis
Pindavoedersilo kleine vogels

€ 11,95

Nieuwste teksten

Week 05 - januari: Toverhaz...
Alternatieve melk
Aquarium en plantenbak in é
Duurzame snijbloemen
Bleu du maine

Eveneens interessant:

Rozenboog Bosrand
Rozenboog willem wedding
Rozenboog Romantic Dreams
Rozenboog Roestique
Rozenboog Gotische stijl

Laatste forumtopics

Identificatie boom
Drainage aanleggen
Gestekte aardbeien
Wat kan je in januari ...
snuitkever

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Pagina afgedrukt van http://www.tuinadvies.be/tomaten_roosjes.htm.

Roosjes maken van tomatenschillen

Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be