Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Pindasilo uil
Hen in metaal
Gans met kop omhoog
Haan in metaal
Witte gans in metaal

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Fargesia murieliae 'Bimbo'
Miscanthus sinensis
Cercis canadensis 'Lavender Twist' ('Covey)
Picea glauca 'Laurin'
Ribes uva-crispa 'Hinnonmäki Grün'
 
Tuinadvies - Recepten - Rozen om op te eten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Roosjes maken van tomatenschillen

Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

veroudersingsproces tegengaan, groenten en fruit antioxidanten, geneeskrachtige werking groenten en fruit,
het oog wil ook wat
Bramenjam maken, bramenjam, verse bramen, bramengelei, confituur, jam, gelei, koken, werkwijze, ingrediënten
Bramenjam maken
voorgerecht, groenten, bakken, recepten, recept, koken, vitaminen, afslanken
Voorgerechtjes met groenten
recept, chinese kool, gerecht, gezond eten, geitenkaas, soorten, koken, koude schotel, bereiding
Chinese kool met geitenkaas
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
Hark, schop, zeef en riek in 1 + gratis rol 8 tuinafvalzakken 75 L
ACTIE Multihark
+ gratis 8
tuinzakken 75L

€ 29,95

Nieuwste teksten

Tuin nu winterklaar maken
Bladcompost maken
Tuintips van lezers week 43
Winterslapers
Zelf grafwerk maken

Eveneens interessant:

Rozenboog Bosrand
Rozenboog
Rozenboog XXL
Rustieke rozenboog
Gotische rozenboog

Laatste forumtopics

Bollen verplaatsen
Rozemarijn overwintere
Aardbeien
Haaa wie we daar hebbe...
Catalpa

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam