Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

Vensterbankkas
Kweekkassen
ECO-rubberboord
Afboording

Planten opkweken
Tuindecoratie
Dieren nestkasten
Vogelhuisjes
Bestrijdingsmiddelen
Honden en katten
Zaden (Actie)
Tuinmaterialen
Tuingereedschappen
Meetapparatuur
In en om het huis
Voeren / drinken
Vijver
Water geven

Slakkenval
Slakkenval
Verbrandton
Verbrandton

SERRE / KAS
Benodigdheden
Serres / kassen

Zaaibak 40 cellen
Zaaibak
Kniebank
Kniebank

Onze toppers
Nieuwste producten

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Amorphophallus yunnanensis (A. Kerri)
Stellaria holostea
Cotoneaster 'Cornubia'
Osteospermum SUNNY Classic 'Bini'
Phlox subulata 'Maischnee'
 
Tuinadvies - Recepten - Rozen om op te eten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Roosjes maken van tomatenschillen

Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Pasta met zalm en prei en Boursinsaus maken gerechten met pasta soorten koken recepten
Pasta met prei, zalm,...
Asperges klaarmaken
Asperges klaarmaken
gevulde tomaten
Gevulde tomaten zonder gehakt
aardappel recepten, aardappelen klaarmaken, aardappel ovenschotel, aardappelpartjes
Aardappel recepten
In de kijker:
PRIJSVERLAGING : Erwten en bonen klimgaas 1,7 x 4 m
PRIJSPROMO
Erwten- en bonen gaas

€ 1,95

Nieuwste teksten

Kale plekken herstellen
Foto's van week 17
Tuintips eind april
Groenbemesters
Alternatieve paasboom

Eveneens interessant:

Rozenboog premier
Rozenboog Fuchsia
Rozenboog Maresa
Elegante rozenboog met verlichting
Rozenboog met tweezit

Laatste forumtopics

Hanggeranium
giftige planten
Stoppen van broeden bi...
frangipani
onbekende in mijn bord

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Schrijf in
ontvang wekelijks de GRATIS nieuwsbrief van Tuinadvies sluiten
Tips voor de tuin Bloemschiktips & lekkere recepten Acties & kortingen