Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

kweekkas hout 0,45 m²
Goedkope tunnelserre 18m²
Vensterbankkas
Verbrandton optimaal
Tunnelserre 6 m²

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Rosa 'Matilda' ('Graaf Lennart')
Picea pungens 'Oldenburg'
Picea pungens 'Erich Frahm'
Picea Pungens ‘Koster’
Photinia x fraseri 'Mandarino'
 
Tuinadvies - Recepten - Rozen om op te eten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Roosjes maken van tomatenschillen


Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

fastfood, hamburger, groenten
Gezond fastfood
Recepten met aardappelen, witloof klaarmaken, groentenrecepten zoeken, bereidingen met groenten, recepten met groentjes
Recept van de week
Pasta pesto met kruiden - zelfgekweekte kruiden in pasta klaarmaken
Pasta pesto met kruiden
Aardappelpuree, wedges en dip, puree van aardappel, garnaalsaus, aardappelrecepten
Puree en wedges
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STUNTPRIJS - Kachel en ventilator in 1 toestel
Kachel en ventilator combi

€ 228,00

Nieuwste teksten

Week 10 - maart: Maartse bu...
Nieuwste tuintips van lezer
Heerlijke geur van knoflook
Broeibakken beschermen uw p...
Een korenschoof gebonden bo...

Eveneens interessant:

Rozenboog Bosrand
Rozenboog willem wedding
Rozenboog Romantic Dreams
Rozenboog Roestique
Rozenboog Gotische stijl

Laatste forumtopics

Vijverfolie
Nieuwe stukjes
Inrichting architectuu
mini kiwi stekken
konijnenvraat

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Pagina afgedrukt van http://www.tuinadvies.be/tomaten_roosjes.htm.

Roosjes maken van tomatenschillen

Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be