Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

Vensterbankkas
Kweekkassen
ECO-rubberboord
Afboording

Planten opkweken
Tuindecoratie
Dieren nestkasten
Vogelhuisjes
Bestrijdingsmiddelen
Honden en katten
Zaden (Actie)
Tuinmaterialen
Tuingereedschappen
Meetapparatuur
In en om het huis
Voeren / drinken
Vijver
Water geven

Slakkenval
Slakkenval
Verbrandton
Verbrandton

SERRE / KAS
Benodigdheden
Serres / kassen

Zaaibak 40 cellen
Zaaibak
Kniebank
Kniebank

Onze toppers
Nieuwste producten

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Gymnocarpium dryopteris
Hypericum inodorum 'Orange Flair'
Lathyrus odoratus 'Bijou'
Lathyrus latifolius 'Red Pearl'
Lathyrus odoratus 'Little Sweetheart'
 
Tuinadvies - Recepten - Mimitomaten recepten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Enkele recepten met mini-tomaten: groentespiesjes, minestrone en creme brulee

Drie verrassende recepten met minitomaten.

Bonte groentespiesjes met Ministar

Ingrediënten voor 4 personen: 1 tros Flandria Ministar, 1 groene Flandria-paprika, 1 gele Flandria-paprika, 150 kleine Flandria-champignons, 2 Flandria-wortelen, 1 Flandria-komkommer, olijfolie, peper, zout, oregano.

  • Haal de Ministars van de tros. Maak de paprika’s schoon: verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ruitjes. Borstel de champignons schoon en snijd de voetjes recht af. Schraap de wortelen en snijd ze in plakjes van 1 tot 1,5 cm dik. Snijd de komkommer in dikke blokjes (niet schillen).

  • Prik alle groenten afwisselend op houten spiesjes. Strijk de brochettes in met olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en oregano. Laat ze op een niet te hoge gloed (of onder de ovengrill) roosteren gedurende 5 minuten. Keer ze enkele keren om.

  • Serveer met een pikante tomatensaus.

  • Deze brochettes kunnen ook rauw worden opgediend.

 

Minestrone met Mini Flavour en tofu

Ingrediënten voor 4 personen: 20 Flandria Mini Flavour tomaatjes, 1 Flandria-wortel, het wit van 1 Flandria-prei, 1 ui, 1 tak groene Flandria-selderij, 2 teentjes knoflook, 100 g rijst, 1 l groentebouillon 100 g diepvrieserwtjes, 200 g tofu, enkele lepels olijfolie, peper en zout.

  • Houd 4 Mini Flavours opzij voor de garnering. Leg de andere even in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit en hak het vruchtvlees fijn.

  • Maak de wortel, het preiwit, de ui en de selderij schoon en snijd ze in stukjes.

  • Fruit deze groenten samen met het gepelde en gehakte knoflook in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat die even mee fruiten. Overgiet met de groentebouillon en voeg het vruchtvlees van de Mini Flavours toe. Laat 45 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

  • Voeg de erwtjes toe en laat nog even doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  • Snijd de tofu in plakjes en verdeel ze over diepe borden. Giet er de soep over en garneer met de apart gehouden en gehalveerde Mini Flavours.

 

Crème brûlée van Cherry Prunella

Ingrediënten voor 4 personen: 300 g Flandria Cherry Prunella’s, ¼ l room, 6 eierdooiers, 80 g griessuiker, 2 eetlepels cassonadesuiker

  • Houd 4 Cherry Prunella’s apart voor de garnering. Leg de andere even in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees tot een dikke pulp.

  • Laat de pulp gedurende 30 minuten indikken op een zacht vuurtje. Voeg dan water toe tot u een volume van ¼ liter hebt verkregen.

  • Breng de room aan de kook in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en klop de tomatenpulp, de eierdooiers en de griessuiker door de room.

  • Giet het mengsel in schaaltjes en zet deze in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat de bereiding gedurende 30 tot 40 minuten stollen.

  • Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Bestrooi ze met cassonadesuiker.
    Verhit een brandijzer voor crème brûlée en brand hiermee de bovenzijde van de bereiding af (u kunt ook een bunsenbrander gebruiken).

  • Garneer met de apart gehouden en gehalveerde Cherry Prunella’s.

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

zomerse toetjes met fruit maken, recepten om zelf te maken, fruit als dessert, recepten met fruit
3 zomerse fruittoetjes
Zelf pompoensoep maken, soep van pompoenen, pompoensoep, recept pompoen, gerechten met pompoenen
Zelf pompoensoep maken
Zomerse gerechten, pasta koken, broccoli, kip, bavarois, salsa, dessert, bessen, frambozen, groenten, fruit
Zomerse gerechten met groenten en fruit
preisoep, maken, recept, soepen, recepten, koken, prei, selder, seldersoep, libido, bleekselderij
Prei- en selderrecepten
In de kijker:
ACTIE 1 + 2 GRATIS Universeel insecticide 350 ml
ACTIE 1 + 2 GRATIS

€ 24,95

Nieuwste teksten

Nu in de tuin
Tuinieren met rugproblemen
Top 10 vlinderlokkende plan...
De rattenstaartlarve
Nieuwste tuintips van lezer

Eveneens interessant:

Mes steekschuim
Zaaiset bieslook + kruidenschaar
Kruiden snijset
Oogstmes
Kruidenschaar

Laatste forumtopics

drakenwortel bevruchte...
Gladiolen
Oxalis Vulcanicola Sun...
Waar komt mijn aardapp...
Overstroming

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Schrijf in
ontvang wekelijks de GRATIS nieuwsbrief van Tuinadvies sluiten
Tips voor de tuin Bloemschiktips & lekkere recepten Acties & kortingen