Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Insectenhotel 'Check In'
Schommelend vogelpaar
Vogelbad op voetstuk
Ultrasone verjager
Net solar

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Rosa 'Catherine de Würtemberg'
Mauranthemum paludosum (Chrysanthemum/Leucanthemum paludosum)
Rosa 'Happy Child'
Rosa pulverulenta (glutinosa)
Rosa 'Captain Hayward'
 
Tuinadvies - Recepten - Mimitomaten recepten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Enkele recepten met mini-tomaten: groentespiesjes, minestrone en creme brulee

Drie verrassende recepten met minitomaten.

Bonte groentespiesjes met Ministar

Ingrediënten voor 4 personen: 1 tros Flandria Ministar, 1 groene Flandria-paprika, 1 gele Flandria-paprika, 150 kleine Flandria-champignons, 2 Flandria-wortelen, 1 Flandria-komkommer, olijfolie, peper, zout, oregano.

  • Haal de Ministars van de tros. Maak de paprika’s schoon: verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ruitjes. Borstel de champignons schoon en snijd de voetjes recht af. Schraap de wortelen en snijd ze in plakjes van 1 tot 1,5 cm dik. Snijd de komkommer in dikke blokjes (niet schillen).

  • Prik alle groenten afwisselend op houten spiesjes. Strijk de brochettes in met olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en oregano. Laat ze op een niet te hoge gloed (of onder de ovengrill) roosteren gedurende 5 minuten. Keer ze enkele keren om.

  • Serveer met een pikante tomatensaus.

  • Deze brochettes kunnen ook rauw worden opgediend.

 

Minestrone met Mini Flavour en tofu

Ingrediënten voor 4 personen: 20 Flandria Mini Flavour tomaatjes, 1 Flandria-wortel, het wit van 1 Flandria-prei, 1 ui, 1 tak groene Flandria-selderij, 2 teentjes knoflook, 100 g rijst, 1 l groentebouillon 100 g diepvrieserwtjes, 200 g tofu, enkele lepels olijfolie, peper en zout.

  • Houd 4 Mini Flavours opzij voor de garnering. Leg de andere even in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit en hak het vruchtvlees fijn.

  • Maak de wortel, het preiwit, de ui en de selderij schoon en snijd ze in stukjes.

  • Fruit deze groenten samen met het gepelde en gehakte knoflook in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat die even mee fruiten. Overgiet met de groentebouillon en voeg het vruchtvlees van de Mini Flavours toe. Laat 45 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

  • Voeg de erwtjes toe en laat nog even doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  • Snijd de tofu in plakjes en verdeel ze over diepe borden. Giet er de soep over en garneer met de apart gehouden en gehalveerde Mini Flavours.

 

Crème brûlée van Cherry Prunella

Ingrediënten voor 4 personen: 300 g Flandria Cherry Prunella’s, ¼ l room, 6 eierdooiers, 80 g griessuiker, 2 eetlepels cassonadesuiker

  • Houd 4 Cherry Prunella’s apart voor de garnering. Leg de andere even in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees tot een dikke pulp.

  • Laat de pulp gedurende 30 minuten indikken op een zacht vuurtje. Voeg dan water toe tot u een volume van ¼ liter hebt verkregen.

  • Breng de room aan de kook in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en klop de tomatenpulp, de eierdooiers en de griessuiker door de room.

  • Giet het mengsel in schaaltjes en zet deze in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat de bereiding gedurende 30 tot 40 minuten stollen.

  • Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Bestrooi ze met cassonadesuiker.
    Verhit een brandijzer voor crème brûlée en brand hiermee de bovenzijde van de bereiding af (u kunt ook een bunsenbrander gebruiken).

  • Garneer met de apart gehouden en gehalveerde Cherry Prunella’s.

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

recept, peren, peer, recepten, koken, moes, perenmoes, druiven, gerecht, snel, gemakkelijk, soorten
Recepten met peren
veldsla, groente, winter, wintergroente, soorten, recepten, weerstand, ziektes, gezonde groente
Veldsla gerechten
Champignonrecepten, recepten met paddenstoelen, champignons klaarmaken, koken met paddenstoelen
2 champignonrecepten
Start to Eat for kids een programma om kinderen, ouders en leerkrachten samen te laten werken rond gezonde voeding
Start to Eat for kids
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
Hark, schop, zeef en riek in 1 + gratis rol 8 tuinafvalzakken 75 L
ACTIE Multihark + gratis 8 tuinzakken 75L

€ 29,95

Nieuwste teksten

Foto's van week 43
Nu het najaarsonderhoud
Een herfstactieplan
Vogels voederen
Rietveld intomen

Eveneens interessant:

Mes steekschuim
Zaaiset bieslook + kruidenschaar
Kruiden snijset
Kruidenschaar
Kruidenboter set

Laatste forumtopics

Welke vrucht is dit
hoe lang mag rode biet...
Fytolicentie P2
Wil iemand het licht u...
Welke plant

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam