Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

 

Kniebank
Kniebank
Prikroller voor gazon
Prikroller
Slakkenval
Slakkenval
Rozenboog
Rozenboog

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Rosa 'Innocencia'
Rosa 'Home & Garden' ('Sister's Fairy Tale')
Rosa 'Hella'
Rosa 'Gartnerfreude'
Rosa 'Silver Ghost' ('Escimo')
 
Tuinadvies - Groenten - Sla: 8 soorten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Verschillende soorten sla


Verschillende soorten sla

RODE SLA.

Het rode zusje van de gewone kropsla, met bijzonder decoratieve blaadjes. Is het hele jaar door verkrijgbaar uitgezonderd in de maand december.

RODE- EN GROENE BATAVIA

Lijkt qua vorm en smaak op een gewone kropsla maar het blad is sterk gegolfd en daarom zeer decoratief. Verkrijgbaar van mei tot november.

ROMEINSE SLA.

Is verkrijgbaar van maart tot november. De buitenste bladeren van deze slasoort zijn vrij hard en daarom ideaal om te stoven.

RODE- EN GROENE KORAALSLA

Nieuwste aanwinst in het sla-assortiment. Is gemakkelijk te bereiden. Enkel de wortelhals dient verwijderd en de krop is volledig los. Blad is vrij stevig waardoor de houdbaarheid langer is.

KROPSLA.

Deze klassieker blijft de meest geteelde slasoort en is het hele jaar door overvloedig verkrijgbaar. Belgische kropsla staat wereldwijd bekend om zijn dikke en sappige kroppen.

VELDSLA.

Het hele jaar door verkrijgbaar maar vooral in trek in de herfst en de winter. De rozetbladeren hebben een typische lepelvorm.
Er zijn twee soorten: de grote met lichtgroene blaadjes en de kleine met donkere blaadjes.
Veldsla heeft een nootachtige smaak.

LOLLO BIONDA EN LOLLO ROSSA.

Op enkele jaren zijn deze slasoorten een vertrouwde verschijning geworden. Ze hebben een losse krop en heel decoratief gekrulde bladeren. Lollo Rossa is de rode variant, Lollo Bionda geel- groen. Beiden zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

RODE- EN GROENE EIKENBLADSLA.

Het hele jaar door verkrijgbaar uitgezonderd de maand januari. Eikenbladsla heeft een losse, roodbruine kop. De bladeren zijn sterk ingesneden en lijken min of meer op een eikenblad. Het blad is zacht en mals en heeft een licht nootachtige smaak.

Vormen en kleuren:

Het aanbod aan sla past zowel bij de moderne, lijnbewuste eter als bij de creatieve koks van vandaag.

  • Verse slasoorten zien er fris en knapperig uit en hebben geen verwelkte buitenbladeren.

  • Hoe verser de sla hoe beter de smaak. Sla bestaat voor een groot gedeelte uit water, daarom is de groente kwetsbaar en verwelkt ze snel.

  • Lang bewaren is uit den boze, een dagje in de koelkast en verpakt in een open zak kan wel.

  • Sla moet je altijd eerst schoonmaken en pas dan wassen. Verwijder zo weinig mogelijk buitenste bladeren want die bevatten de meeste vitamines. Na het wassen dep je de bladeren goed droog of laat ze droogzwieren in een slacentrifuge.

  • Dat sla zeer lijnvriendelijk is weet iedereen: de meeste slasoorten komen amper aan 7 kcal per 100 gr.

De lekkerste groenten herkent u aan het keurmerk Flandria! FLANDRIA is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan een aantal van de belangrijkste groenten- en fruitsoorten die in BelgiŽ geteeld worden.

ABSOLUTE KWALITEIT

FLANDRIA- producten onderscheiden zich door een constante en algemene superieure kwaliteit, zowel op gebied van kleur, smaak, grootte als uniformiteit en lange houdbaarheid. Alleen de kwaliteitsproducten die aan de hoge eisen van FLANDRIA voldoen, worden onder dit label op de markt gebracht.

MILIEUBEWUSTE TEELT

Daarenboven worden FLANDRIA-producten volgens strikt milieubewuste methoden geteeld. In deze teeltwijze worden schadelijke insecten bestreden met hun natuurlijke vijanden die in de vrije leefomgeving voorkomen.

CONTROLE EN TRACEERBAARHEID

Interne en externe controles zorgen ervoor dat de milieunormen strikt nageleefd worden en garanderen de voedselveiligheid van deze producten. Bovendien is de oorsprong van het product volledig traceerbaar. Deze producten zijn in de winkel herkenbaar aan hun specifieke verpakking met aanduiding van het FLANDRIA-logo.

website: www.lava.be


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Rabarber planten, rabarber rassen, ziektes, vermeerderen, scheuren, bemesten, oogsten.
Rabarber in de moestuin
Kolen het beste zit binnenin
Over kolen
Eeuwig moes of ook wel oude wijvenkool, duizendkop, splijtkool of armeluisgroente genoemd
Splijtkool of eeuwig moes
pastinaak kweken, pastinaak bereiding, pastinaaksoep, recepten met pastinaak
Pastinaak
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STUNTPRIJS - 6 meter verwarmingsdraad
stuntprijs
Verwarmingskabel 6 m

€ 14,95

Nieuwste teksten

Week 06 - februari: Sprokke...
Oplossing voor waterschaars
Dierensporen herkennen
vorm van groenten en fruit
Watermannentuin

Eveneens interessant:

Opvouwbare tuinzak (POP -UP) - 47 cm
Vijverstofzuiger
Dakgootreiniger
Bladgrijper ergonomisch
Egel in herfstblad - levensecht

Laatste forumtopics

cactussen
Sneeuw
wat bodembedekker vrag
Hibiscusboom verplaats
pop up serre

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Pagina afgedrukt van http://www.tuinadvies.be/sla_soorten.htm.

Verschillende soorten sla

Verschillende soorten sla

RODE SLA.

Het rode zusje van de gewone kropsla, met bijzonder decoratieve blaadjes. Is het hele jaar door verkrijgbaar uitgezonderd in de maand december.

RODE- EN GROENE BATAVIA

Lijkt qua vorm en smaak op een gewone kropsla maar het blad is sterk gegolfd en daarom zeer decoratief. Verkrijgbaar van mei tot november.

ROMEINSE SLA.

Is verkrijgbaar van maart tot november. De buitenste bladeren van deze slasoort zijn vrij hard en daarom ideaal om te stoven.

RODE- EN GROENE KORAALSLA

Nieuwste aanwinst in het sla-assortiment. Is gemakkelijk te bereiden. Enkel de wortelhals dient verwijderd en de krop is volledig los. Blad is vrij stevig waardoor de houdbaarheid langer is.

KROPSLA.

Deze klassieker blijft de meest geteelde slasoort en is het hele jaar door overvloedig verkrijgbaar. Belgische kropsla staat wereldwijd bekend om zijn dikke en sappige kroppen.

VELDSLA.

Het hele jaar door verkrijgbaar maar vooral in trek in de herfst en de winter. De rozetbladeren hebben een typische lepelvorm.
Er zijn twee soorten: de grote met lichtgroene blaadjes en de kleine met donkere blaadjes.
Veldsla heeft een nootachtige smaak.

LOLLO BIONDA EN LOLLO ROSSA.

Op enkele jaren zijn deze slasoorten een vertrouwde verschijning geworden. Ze hebben een losse krop en heel decoratief gekrulde bladeren. Lollo Rossa is de rode variant, Lollo Bionda geel- groen. Beiden zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

RODE- EN GROENE EIKENBLADSLA.

Het hele jaar door verkrijgbaar uitgezonderd de maand januari. Eikenbladsla heeft een losse, roodbruine kop. De bladeren zijn sterk ingesneden en lijken min of meer op een eikenblad. Het blad is zacht en mals en heeft een licht nootachtige smaak.

Vormen en kleuren:

Het aanbod aan sla past zowel bij de moderne, lijnbewuste eter als bij de creatieve koks van vandaag.

  • Verse slasoorten zien er fris en knapperig uit en hebben geen verwelkte buitenbladeren.

  • Hoe verser de sla hoe beter de smaak. Sla bestaat voor een groot gedeelte uit water, daarom is de groente kwetsbaar en verwelkt ze snel.

  • Lang bewaren is uit den boze, een dagje in de koelkast en verpakt in een open zak kan wel.

  • Sla moet je altijd eerst schoonmaken en pas dan wassen. Verwijder zo weinig mogelijk buitenste bladeren want die bevatten de meeste vitamines. Na het wassen dep je de bladeren goed droog of laat ze droogzwieren in een slacentrifuge.

  • Dat sla zeer lijnvriendelijk is weet iedereen: de meeste slasoorten komen amper aan 7 kcal per 100 gr.

De lekkerste groenten herkent u aan het keurmerk Flandria! FLANDRIA is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan een aantal van de belangrijkste groenten- en fruitsoorten die in BelgiŽ geteeld worden.

ABSOLUTE KWALITEIT

FLANDRIA- producten onderscheiden zich door een constante en algemene superieure kwaliteit, zowel op gebied van kleur, smaak, grootte als uniformiteit en lange houdbaarheid. Alleen de kwaliteitsproducten die aan de hoge eisen van FLANDRIA voldoen, worden onder dit label op de markt gebracht.

MILIEUBEWUSTE TEELT

Daarenboven worden FLANDRIA-producten volgens strikt milieubewuste methoden geteeld. In deze teeltwijze worden schadelijke insecten bestreden met hun natuurlijke vijanden die in de vrije leefomgeving voorkomen.

CONTROLE EN TRACEERBAARHEID

Interne en externe controles zorgen ervoor dat de milieunormen strikt nageleefd worden en garanderen de voedselveiligheid van deze producten. Bovendien is de oorsprong van het product volledig traceerbaar. Deze producten zijn in de winkel herkenbaar aan hun specifieke verpakking met aanduiding van het FLANDRIA-logo.

website: www.lava.be