Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Muurthermometer
Flexibele kuip
tuinemmer stoel
Opbergkast/Organiser
Jute tuintouw

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Festuca glauca 'Compact Blue'
Gentiana scabra ‘Zuki-rindo’
Saxifraga cortusifolia 'Rokujo'
Sedum farinosum
Hamamelis x intermedia 'Feuerzauber'
 
Tuinadvies - Recepten - Rabarber recepten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Rabarber recepten van rabarbertaart, rabarbergelei en rabarberdrank

We bekeken reeds eerder hoe je rabarber succesvol kan telen in de tuin. Als je eenmaal planten succesvol kan laten uitgroeien in de moestuin, dan heb je al snel een mooie oogst van verschillende stelen. Je kunt deze dan in stukjes snijden en zoeter laten smaken door ze in de kristalsuiker te duwen vooraleer ze op te eten, maar er zijn daarnaast nog vele andere mogelijkheden om rabarber te verwerken. Hieronder bekijken we enkele recepten met rabarber die gepost werden op ons druk bekeken tuinforum:

Frisse rabarbertaart. (door Nigella)

  • 1/2 kg gewassen en ongeschilde maar in stukjes gesneden rabarber
  • een bladerdeeg- of kruimeldeegbodem
  • 2 kopjes suiker
  • 1 kopje zelfrijzende bloem
  • 4 eieren

Beleg de taartvorm met het deeg en prik er enkele gaatjes in. Meng in een kom de rabarber met de 1 kopje suiker en laat 5 min. staan. Doe dan de gezeefde bloem er bij. Doe dit mengsel bovenop het deeg. Daarboven giet je een mengsel van 4 goed los geklopte eieren met 1 kopje suiker. De taart 45 ' (naargelang type oven) bakken op 200°C. Indien je geen volle 1/2 kg rabarber hebt kun je deze aanvullen met mango. Schitterend van smaak.

Rabarbergelei net iets anders aan de hand van grootmoeders recept van Lowlaatje..

  • 1.5 - 2 kg rabarber
  • 1 kg geleisuiker
  • 2 dl frambozenazijn
  • 3 grote takken rozemarijn (5 cm)
  • water
  • pan met dikke bodem
  • vergiet
  • pollepel
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • 8 potjes (ongeveer)

Rabarber wassen (niet schillen) en in stukjes snijden. In de pan doen samen met de 2 dl azijn en de rozemarijn.
Koken tot de rabarber zacht is (ongeveer 10 minuten).
Keukenpapier in een vergiet leggen en het mengsel met een pollepel er in doen.
Zoveel mogelijk sap opvangen (bij mij was het 700 ml bij 1.5 kg rabarber).
Het sap aanvullen met water tot 1 liter.
Sap met suiker in de pan doen en laten koken.
Vanaf dat het begint te koken, 4 minuten laten doorkoken.
Ondertussen met een schuimspaan het schuim weg doen.
Vloeistof in de (uitgekookte) potjes doen en direct het deksel sluiten.
De gelei wordt als hij afgekoeld is hard.

Rabarbertaart. (door Merel)

  • 3 eieren
  • 300gr zelfrijzende bloem
  • 150gr fijne suiker
  • 100gr boter
  • 3 appels of in dit geval fijngesneden rabarber
  • bloemsuiker

Warm de oven voor op 180°C. Beboter een taartvorm en bestuif met wat bloem. Klop de eieren en de suiker tot een bleke en luchtige massa en roer en dan de zachte boter onder, alles goed mengen. Schil de appels of rabarber en snij in kleine stukjes. Zeef de zelfrijzende bloem boven het mengsel, voeg de fruitstukjes toe en meng voorzichtig. Schep het deeg in de taartvorm en bak gedurende 30 a 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, laat hem afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Nog altijd rabarber over?
Maak rabarberspijs met kleine stukjes, of ga er eventjes met de mixer door, laat afkoelen en voeg een flinke borrel gin toe. Giet over in een diepvriespotje en laat onder een paar keer omroeren het geheel bevriezen. Schep nu met een stevige schraper een aantal bolletjes van het rabarberijs in een groot glas, 7up er over, mooie gekleurde rietjes of stampertjes, achterover vallen en slurpen maar.

Smakelijk!

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

aardappelhapjes, zelf aardappelhapjes maken, verzameling recepten, recepten voor hapjes, hapjes met aardappelen, feestrecepten met aardappelen
Originele aardappelhapjes
Recepten met sla, slabereidingen, slaatje maken, hoe maak je een slaatje
Recepten met sla
gezonde, recepten, knollen, aardpeer, aardperen, topinamboer, Helianthus tuberosus
Recepten met aardperen
recepten, tomatengelei, confiture de lait en confituur met perziken
Confituur maken 3
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
ACTIE Voederschuur en vogellokker + gratis voeder
Vogellokker

€ 62,95

Nieuwste teksten

Klimop Hedera helix
Groene aanslag verwijderen
Gevulde pompoen
Aanplanten in het najaar
Foto's van week 44

Eveneens interessant:

Watergelparels - lichtblauw
Watergelparels - paars
kleurstof water blauw
Watergelparels - rood
Watergelparels - groen

Laatste forumtopics

stukje met sierkooltje...
Welke boom planten
Sleedoorn gezocht
Oei ik bloei
Haagbeuk planten met g...

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam