Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

Vensterbankkas
Kweekkassen
ECO-rubberboord
Afboording

Planten opkweken
Tuindecoratie
Dieren nestkasten
Vogelhuisjes
Bestrijdingsmiddelen
Honden en katten
Zaden (Actie)
Tuinmaterialen
Tuingereedschappen
Meetapparatuur
In en om het huis
Voeren / drinken
Vijver
Water geven

Slakkenval
Slakkenval
Verbrandton
Verbrandton

SERRE / KAS
Benodigdheden
Serres / kassen

Zaaibak 40 cellen
Zaaibak
Kniebank
Kniebank

Onze toppers
Nieuwste producten

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Linnaea borealis var. americana
Rudbeckia californica
Rudbeckia laciniata 'Hortensia' ('Golden Glow')
Veronica chamaedrys
Sisyrinchium 'Quaint and Queer'
 
Tuinadvies - Recepten - Rabarber recepten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Rabarber recepten van rabarbertaart, rabarbergelei en rabarberdrank

We bekeken reeds eerder hoe je rabarber succesvol kan telen in de tuin. Als je eenmaal planten succesvol kan laten uitgroeien in de moestuin, dan heb je al snel een mooie oogst van verschillende stelen. Je kunt deze dan in stukjes snijden en zoeter laten smaken door ze in de kristalsuiker te duwen vooraleer ze op te eten, maar er zijn daarnaast nog vele andere mogelijkheden om rabarber te verwerken. Hieronder bekijken we enkele recepten met rabarber die gepost werden op ons druk bekeken tuinforum:

Frisse rabarbertaart. (door Nigella)

  • 1/2 kg gewassen en ongeschilde maar in stukjes gesneden rabarber
  • een bladerdeeg- of kruimeldeegbodem
  • 2 kopjes suiker
  • 1 kopje zelfrijzende bloem
  • 4 eieren

Beleg de taartvorm met het deeg en prik er enkele gaatjes in. Meng in een kom de rabarber met de 1 kopje suiker en laat 5 min. staan. Doe dan de gezeefde bloem er bij. Doe dit mengsel bovenop het deeg. Daarboven giet je een mengsel van 4 goed los geklopte eieren met 1 kopje suiker. De taart 45 ' (naargelang type oven) bakken op 200C. Indien je geen volle 1/2 kg rabarber hebt kun je deze aanvullen met mango. Schitterend van smaak.

Rabarbergelei net iets anders aan de hand van grootmoeders recept van Lowlaatje..

  • 1.5 - 2 kg rabarber
  • 1 kg geleisuiker
  • 2 dl frambozenazijn
  • 3 grote takken rozemarijn (5 cm)
  • water
  • pan met dikke bodem
  • vergiet
  • pollepel
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • 8 potjes (ongeveer)

Rabarber wassen (niet schillen) en in stukjes snijden. In de pan doen samen met de 2 dl azijn en de rozemarijn.
Koken tot de rabarber zacht is (ongeveer 10 minuten).
Keukenpapier in een vergiet leggen en het mengsel met een pollepel er in doen.
Zoveel mogelijk sap opvangen (bij mij was het 700 ml bij 1.5 kg rabarber).
Het sap aanvullen met water tot 1 liter.
Sap met suiker in de pan doen en laten koken.
Vanaf dat het begint te koken, 4 minuten laten doorkoken.
Ondertussen met een schuimspaan het schuim weg doen.
Vloeistof in de (uitgekookte) potjes doen en direct het deksel sluiten.
De gelei wordt als hij afgekoeld is hard.

Rabarbertaart. (door Merel)

  • 3 eieren
  • 300gr zelfrijzende bloem
  • 150gr fijne suiker
  • 100gr boter
  • 3 appels of in dit geval fijngesneden rabarber
  • bloemsuiker

Warm de oven voor op 180C. Beboter een taartvorm en bestuif met wat bloem. Klop de eieren en de suiker tot een bleke en luchtige massa en roer en dan de zachte boter onder, alles goed mengen. Schil de appels of rabarber en snij in kleine stukjes. Zeef de zelfrijzende bloem boven het mengsel, voeg de fruitstukjes toe en meng voorzichtig. Schep het deeg in de taartvorm en bak gedurende 30 a 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, laat hem afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Nog altijd rabarber over?
Maak rabarberspijs met kleine stukjes, of ga er eventjes met de mixer door, laat afkoelen en voeg een flinke borrel gin toe. Giet over in een diepvriespotje en laat onder een paar keer omroeren het geheel bevriezen. Schep nu met een stevige schraper een aantal bolletjes van het rabarberijs in een groot glas, 7up er over, mooie gekleurde rietjes of stampertjes, achterover vallen en slurpen maar.

Smakelijk!

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

SMOOTHIES, aardbeien, drank, maken, fruit, blender, aardbeiensmoothie, soorten, alcoholvrije drank
Smoothies zelf maken
De rode aardappel en enkele recepten zoals aardappelkoek met hesp, koken in boullion, aardappelpuree
Recepten met rode aardappel
patatten recepten, recepten aardappelen, gerechten met aardappel, aardappel ovenschotel
Aardappelrecepten 4
Witloof kweken, gegratineerd witloof, witloof op indische wijze, Witloof in Oosterse keuken
Witloof in Oosterse keuken
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
ACTIE Multihark + gratis tuinafvalzak
Multihark + gratis tuinafvalzak

€ 29,95

Nieuwste teksten

Foto's van week 38
Nu nog in uw tuin?
Nieuwste tuintips van lezer
Nazomerstuk
Macrofotografie tuin

Eveneens interessant:

Watergelparels - paars
kleurstof water blauw
Watergelparels - rood
Watergelparels - groen
kleurstof water paars

Laatste forumtopics

Boom in tuin
cactusreis post
Zwarte moerbei bloedt ...
vlinder
Identificatie klimplan...

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam