Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

Thermobeschermhoes Jumbo 240 x 200cm
Thermobeschermhoes XXL 120 x 180cm
Kachel en ventilator combi
Goedkope tunnelserre 18m²
ACTIE Voederstation

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Sempervivum 'Seerosenstern'
Platanus orientalis 'Minaret'
Astragalus alpinus
Primula auricula 'George Edge'
Rosa 'Amélia Renaissance'
 
Tuinadvies - Recepten - Quiche
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Quiches met lekkere groenten


Winterse quiches

Quiches zijn een volledige maaltijd in taartvorm. Deze hartige taarten worden van bladerdeeg of zanddeeg gemaakt en kunnen gevuld worden met om het even welke combinatie van groenten, vlees of vis. De basis is eieren gemengd met room of melk. Het deeg kan kant-en-klaar worden gekocht en moet altijd met een vork worden ingeprikt zodat hij tijdens het bakken luchtig wordt. De deegvorm kan zowel een taartvorm als een springvorm zijn, afhankelijk van het volume van de vulling. Alle ingrediënten, met uitzondering van de basis eieren/room of melk, moeten goed uitgelekt zijn om te vermijden dat de quiche te vochtig wordt. Voor deze vier quiches gebruiken we wintergroenten zoals spruitjes, witloof, wortelen, oesterzwammen. Elke quiche is goed voor zo’n 6 porties.


Quiche met oesterzwammen

Quiche met oesterzwammen

  • Kant-en-klaar quichedeeg

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 500 g oesterzwammen

  • 500 g champignons

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel boter

  • 2 kleine sjalotjes, fijngehakt

  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt

  • 70 g geraspte Emmentaler

  • 20 cl melk

  • 20 cl room

  • 6 eieren, licht opgeklopt

  • Vers gemalen nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de steeltjes van de oesterzwammen fijn en laat de hoedjes heel. Snijd de champignons in fijne reepjes. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de paddestoelen toe, kruid met peper en zout en bak ze al roerend gedurende 5 minuten. Zet het vuur de helft lager. Voeg de boter, sjalotjes en tijm aan toe en bak ze al roerende verder gedurende 12 minuten. Kruid met zout en peper en laat afkoelen.
Bekleed een springvorm met het quichedeeg. Verdeel de helft van de paddestoelen en 1/3 van de emmentaler over het deeg. Meng de helft van de melk, room en eieren in de kom van de mixer en kruid met zout, peper en een mespuntje nootmuskaat. Laat 1 minuut op maximum vermogen mixen. Verdeel dit over de paddestoelen in de quiche. Strooi er 1/3 van de kaas over en de resterende paddestoelen.
Maak een tweede mengsel van de resterende melk, room en eieren, plus zout, peper en nootmuskaat en mix 1 minuut op maximum vermogen. Strooi 1/3 van de kaas over de oppervlakte.
Bak de quiche 90 minuten in de warme oven. Verwijder de springvorm voorzichtig van de quiche. Snijd de quiche in spietjes en laat hem niet afkoelen.


Quiche met wortelen en broccoli

  • kant-en-klaar quichedeeg

  • 4 grote wortelen, geschraapt en in schijfjes gesneden

  • 4 broccolistronken, enkel de roosjes

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 3 eieren

  • 40 cl zure room

  • Zout

  • Mespuntje cayennepeper

  • 20 g parmezaan

Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de wortelen beetgaar. Doe hetzelfde met de broccoli. Stoof de snippers ui glazig in wat olie. Klop de eieren en mix ze met de zure room, zout, cayennepeper en de uien. Bekleed een taartvorm met het deeg. Bedek de bodem met de wortelschijfjes en broccoliroosjes. Giet er het eimengsel over uit. Bestrooi met de parmezaan en bak 30 minuten in de oven. Serveer meteen.

Quiche met spruitjes en spek

  • Kant-en-klaar quichedeeg

  • 250g spruitjes, fijngehakt

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 ui, fijngehakt

  • 50 g gerookt spek, in blokjes

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 3 eieren

  • 3 dl room

  • 50 g gemalen kaas

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Zout

  • Versgemalen zwarte peper

  • Versgemalen nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng water met zout aan de kook. Kook de spruitjes 7 tot 8 minuten. Laat ze uitlekken in een zeef. Verhit olijfolie in een pan. Bak daarin de ui glazig aan. Voeg er het spek aan toe en bak het 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren. Doe er de knoflook en de spruitjes bij. Bak ze 3 tot 4 minuten onder voortdurend roeren.
Bekleed een taartvorm met het deeg. Stort het groentemengsel in een zeef en laat goed uitlekken. Klop de eieren en mix ze met de room. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Giet dat mengsel over de groenten. Bak ongeveer 50 minuten. Serveer goed warm.


Witloofquiche met aardnoten en ham

  • Kant-en-klaar quichedeeg

  • 2 eetlepels olie

  • 1 ui, gehakt

  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt

  • 1 stronk witloof

  • 25 g geroosterde aardnoten, grof gehakt

  • 3 sneetjes Ibericoham of andere gedroogde ham, fijngesnipperd

  • 20 cl melk

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie en stoof de ui en het lookteentje aan. Laat uitlekken in een vergiet.
Verwijder het voetje van de witloof en maak de blaadjes los. Hak de bladeren in stukken.
Bekleed een taartvorm met het deeg. Meng het witloof met de gestoofde ui en de look, de gehakte aardnoten en de ham. Verdeel dat over het deeg. Klop de eieren op, mix met de melk, peterselie en kruid met zout en peper. Giet dat over de groenten.
Bak 35 tot 40 minuten in de warme oven en serveer meteen.

De lekkerste groenten en fruit herkent u aan het keurmerk Flandria. Keuze genoeg om heerlijke maaltijden klaar te maken. U bent altijd zeker van kwaliteit, smaak en versheid.
bron: flandria


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

kinderen, eten, groenten, spruitjes, leren, witloof
Kinderen groenten leren eten
Lekkere salade met vergeten groenten, oude groenten, vergeten groenten , recepten met groenten, koken met groenten
Recept met vergeten groenten
Pompoensoep maken: ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke soep
Pompoensoep maken
aardpeerrecepten voor het bereiden van de knollen van aardperen uit de tuin
Aardperen bereiden
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STERKE PRIJSVERLAGING - Grote tuinafvalzak - 260L
Tuinafvalzak 260 l

€ 11,65

Nieuwste teksten

Week 52 - december: Op naar...
Kerststukjes van lezers
Natuurfotografie in de acht...
Kerstboom overhouden
kerst creatief

Eveneens interessant:

Oogstmand fruit en groente
Foliekas 1,5 m²
Bewaarui
Groeibed wilg 70 x 70 x 18 cm
Groene oogstmand Large

Laatste forumtopics

Uit zuidamerika....Sin...
welke clematis
7de kerststuk
6de kerststuk
5de kerststuk

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam