Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

Vensterbankkas
Kweekkassen
ECO-rubberboord
Afboording

Planten opkweken
Tuindecoratie
Dieren nestkasten
Vogelhuisjes
Bestrijdingsmiddelen
Honden en katten
Zaden (Actie)
Tuinmaterialen
Tuingereedschappen
Meetapparatuur
In en om het huis
Voeren / drinken
Vijver
Water geven

Slakkenval
Slakkenval
Verbrandton
Verbrandton

SERRE / KAS
Benodigdheden
Serres / kassen

Zaaibak 40 cellen
Zaaibak
Kniebank
Kniebank

Onze toppers
Nieuwste producten

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Papaver paeoniflorum 'Cream Paeony'
Cornus kousa 'Cappuccino'
Pinus strobus 'Ontario'
Pinus leucodermis 'Schmidtii'
Pinus aristata
 
Tuinadvies - Kruiden - Limoncello bereiden
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Limoncello of citroenlikeur zelf bereiden

Met de eindejaarsfeesten voor de deur kan een tanend gebrek aan inspiratie voor een origineel aperitief of likeur verholpen worden met volgend recept: “Limoncello” een heerlijke citroenlikeur, gemaakt en gesmaakt door de vele Zuid - Italiaanse mama’s. Deze lekkere Italiaanse likeur is eenvoudig zelf te bereiden en kan geserveerd worden als aperitief of misschien wel als smaakmaker bij een lekkere citroensorbet.

Als digestief na een ietwat copieuze maaltijd kan limoncello ook uitgeschonken worden ter bevordering van de spijsvertering.

Hoewel de originele Limoncello bereid wordt met de dikke citroenen afkomstig uit de Italiaanse Costa Amalfitana en Sorrento met een zeer eigen, unieke smaak, kunnen de citroenen die bij ons aangeboden worden ruimschoots concurreren (echter er voor opletten dat de schil onbehandeld is).
 

Ingrediënten:

  • 5 biologische citroenen
  • 400 g witte kristalsuiker
  • 0,5 l water
  • 0,5 l zuivere alcohol van 94°
     

Bereidingswijze

De citroenen moeten biologisch zijn met een onbehandelde schil (liefst aan de dikke kant). Deze citroenen zijn te verkrijgen in bio-winkels of in de bio-afdeling van het grootwarenhuis.

De citroenen worden eerst goed gewassen vooraleer ze omzichtig geschild worden. De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller (zoals bij wortelen) afgehaald.

De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de pure alcohol overgieten. De bokaal wordt daarna afgesloten en de inhoud ervan gedurende een week laten trekken.

Na een week maken we een siroop van kokend water en suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken, de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol.

Het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). De gefilterde massa in propere, klare glazen flessen gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschutten tegen zonlicht). Na twee à drie weken is de likeur op smaak.

Serveertip: de likeur enkele uren voor het uitschenken in de diepvries plaatsen. IJskoud is het drankje op zijn best, ook de glaasjes mogen vooraf gekoeld worden in het diepvriesvak. Deze handelingen geven een stijlvolle citroenlikeur als eindresultaat!

Limoncello kan ook gebruikt worden in ijsdesserts, fruitsalades, longdrinks of cocktails. Met een zacht muziekje op de achtergrond, een mooi versierde feesttafel, een uitnodigend aperitief geschonken aan menig mens van goede wil en misschien wel een bezoekje van de kerstman kan het feest niet stuk!

Auteur: Van Hecke Wilfried
 

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Eenvoudig kruiden kweken - Basilicum telen, Bieslook kweken, Citroenmelisse zaaien en Dragon kweken
Kruiden 1/3
laurier, laurus, nobilis, kruiden, kruid, keuken, keukenkruid, keukenkruiden, soeplaurier, soep, stoverij, laurierblad
laurier
Vlierbessensiroop maken, vlierbessenjam, koken, bessen, vlier, Sambucus nigra, soorten siropen, maken
vlierbessensiroop en vlierbessenjam maken
braambessenlikeur, likeur, maken, zelf, likeurtjes, soorten, alcohol, alcoholvrije, drank, drankjes, stoken, recept, bramen, braambessen, braambes, soorten
Braambessenlikeur
In de kijker:
Stuntprijs: Slakkenval groot
Stuntprijs:
Slakkenval

€ 5,75

Nieuwste teksten

Foto's van week 31
Wat NU te doen in de tuin
Een stekende huisvlieg
Hemerocallis in geuren en k...
Nieuwste tuintips van lezer

Eveneens interessant:

Tomaat Cherry
Zaadpads aperitieftomaatjes
Fotocanvas madeliefjes
Voedertafel
Decoratieve schildpad

Laatste forumtopics

probleem met carex pan...
Ziekte in een aantal b...
Oenothera algemeen - T...
Welke boom is dit
Noorse bes

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Schrijf in
ontvang wekelijks de GRATIS nieuwsbrief van Tuinadvies sluiten
Tips voor de tuin Bloemschiktips & lekkere recepten Acties & kortingen