Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

Vensterbankkas
Kweekkassen
ECO-rubberboord
Afboording

Planten opkweken
Tuindecoratie
Dieren nestkasten
Vogelhuisjes
Bestrijdingsmiddelen
Honden en katten
Zaden (Actie)
Tuinmaterialen
Tuingereedschappen
Meetapparatuur
In en om het huis
Voeren / drinken
Vijver
Water geven

Slakkenval
Slakkenval
Verbrandton
Verbrandton

SERRE / KAS
Benodigdheden
Serres / kassen

Zaaibak 40 cellen
Zaaibak
Kniebank
Kniebank

Onze toppers
Nieuwste producten

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Cortusa caucasica
Pieris japonica 'Carnaval'
Veronica 'Baby Blue'
Lavandula angustifolia 'Silver Dwarf'
Vancouveria chrysantha
 
Tuinadvies - Recepten - Groentesoep maken
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Groentesoep maken: enkele recepten


Spruitjessoep met spekjes

Voor 6 personen:

350 g Flandriaspruitjes, een handvol spekblokjes, 2 aardappelen, 1 grote ui, 1,5 l magere groentebouillon (6 blokjes + water), peper, zout, nootmuskaat. 

  • Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 1 minuut. Schep de spruitjes uit de pan en laat nu ook de spekblokjes blancheren gedurende 2 minuten.
  • Snijd de spruitjes doormidden. Doe ze met de geschilde aardappelen en de gesnipperde ui in een grote pan en overgiet ze met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
  • Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de spekblokjes over soepkommetjes en giet er de soep over. Versier desgewenst met blaadjes zuring of takjes kervel.

Koude slasoep met radijsjes

Voor 6 personen:
1 Flandriakropsla, 1 eetlepel olijfolie, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1,5 l magere kippenbouillon (6 blokjes + water), 1 eetlepel citroensap, peper, zout, 1 bosje Flandriaradijsjes, 6 takjes rozemarijn.
 

  • Snijd de wortelkern uit de slakrop. Haal de bladeren van de krop en houd het hart opzij. Spoel de bladeren en schud ze droog. Snijd ze in grote stukken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de fijngesnipperde sjalotjes en het geperste knoflook in zonder ze te laten kleuren. Voeg de slabladeren toe en laat ze even meefruiten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten doorkoken zonder deksel op de pan. Mix de soep, kruid ze met het citroensap, peper en zout en laat ze afkoelen.
  • Snijd het slahart in reepjes. Snijd het kroontje en het worteltje van de radijsjes en snipper ze fijn.
  • Serveer de soep in hoge glazen: leg in elk glas een ijsblokje en giet er soep over tot de helft van de glashoogte. Vul de glazen verder op met reepjes slahart en snippers radijs. Zet een takje rozemarijn rechtop in de soep en serveer.

Oosterse soep uit de wok

Voor 6 personen:
2 stengels Flandriaprei, 1 Flandriawortel, 1 stronk Flandriawitloof, een kwart van een Flandriaknolselderij, 1 eetlepel olie, 2 teentjes knoflook, 1 koffielepel geraspte gember, 1 theelepel kurkuma, 1 koffielepel soyasaus, 1 koffielepel balsamicoazijn, 1,5 l magere kippenbouillon (6 blokjes + water), peper, zout, 2 eetlepels gehakte Flandriapeterselie.
 

  • Maak de vier groentesoorten schoon en snijd ze zorgvuldig in fijne reepjes.
  • Verhit de olie in een wokpan. Zodra de olie begint te walmen, doet u de groentereepjes in de pan. Roerbak ze gedurende 5 minuten op een hoog vuur.
  • Voeg de geperste knoflook, de gember en kurkuma toe en laat nog 1 minuut roerbakken. Vervolgens giet u er de soyasaus en de balsamicoazijn over. Nog even roerbakken en dan alles overgieten met de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook en laat niet langer dan 3 minuten doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur, proef de soep en breng ze verder op smaak met peper en zout. Verdeel ze over (oosterse) kommetjes en versier met gehakte peterselie.
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Pasta met zalm en prei en Boursinsaus maken gerechten met pasta soorten koken recepten
Pasta met prei, zalm,...
pompoensoep maken pompoenen soep recept bereiden pompoen soorten soepen eenvoudig uitleg
Pompoensoep maken
Tomaat garnaal en opgevulde paprika met kruidenkaas tomates crevettes gerecht bereiden
Tomaat garnaal
Speculaas, maken, sint, sinterklaas, lekkers, speculoos, bereiden, bakken
Speculaas maken
In de kijker:
PRIJSHALVERING : Gazonmest + anti-mos + anti-onkruid in 1 - 80m
PRIJSHALVERING
Evergreen extra 3 in 1

9,95

Nieuwste teksten

Tuintips eind april
Groenbemesters
Alternatieve paasboom
Paaskrans met bonsaihout
Paasei onder takken

Eveneens interessant:

Tomaten kweekblok
Tomaten kweekzak
Pepermunt
Pikante pepers
Jalapeno peper

Laatste forumtopics

Schimmel op grond in s...
Durian Doerian opkweke
Oost indische kers
gratis phlomis russeli...
Pruimenboom bloesem be...

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Schrijf in
ontvang wekelijks de GRATIS nieuwsbrief van Tuinadvies sluiten
Tips voor de tuin Bloemschiktips & lekkere recepten Acties & kortingen