Dessertbloemstukje om van te smullen
Bloemschikbenodigdheden:
-
steekschuim cilindervorm
-
kopspelden
-
een aantal gekleurde kopspelden (corsage pins)
-
corsagedraad
-
bol hortensia
-
2 Aspidistra bladeren
-
3 Zantedeschia’s
-
5 roze rozen
Werkwijze bij het maken van dit tafelstuk:
Laat het steekschuim volzuigen met water. Knip de nerf uit het Aspidistrablad zodat u 2 helften hebt. (X2) Speld deze rond uw oasis cilinder.
Snij de rozen schuin aan, hou rekening met de lengte zodat deze goed water kunnen opnemen.
Knip de hortensiabol in toefjes en zet deze één voor één op draad. Dit vergt wat werk en oefening maar op deze manier kan je de toefjes gemakkelijker in het steekschuim steken zonder grote gaten te maken.
Steek eerst de rozen, en eventueel een Zantedeschia (of 2), vul de rest op met de toefjes hortensia. U kunt de derde Zantedeschia rond het taartje spelden, dit geeft een speels effect en deze bloem kan lang zonder water. Desgewenst kan u hier en daar nog een parel bijsteken maar weet dat eenvoud siert. Dit is een ideaal stukje om mee te nemen naar vrienden indien u bijvoorbeeld bent uitgenodigd voor een barbecue en het is zeer snel gemaakt.