Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Vorstverjager 135W - 92 cm
Voedertafel als schommel
Woonhuis merel en lijster - hout
Wanddecoratie boomsilhouet
Boterhamhouder 17 x 2 x 16 cm

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Primula auricula 'George Edge'
Rosa 'Amťlia Renaissance'
Prunus persica 'Amsden'
Prunus persica 'Fertile de Septembre'
Prunus mahaleb
 
Tuinadvies - Recepten - Asperges klaarmaken
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Asperges klaarmaken


IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden 
  • 24 asperges 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 250 g gesneden champignons 
  • 2 gekookte eitjes 
  • 2 koffielepels fijngesneden peterselie 
  • 4 sneetjes Meesterlyck rauwe ham 
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 
  • zwart gemalen peper 
  • zeezout 
  • kruidenmix met zeezout (Italiaans)

Bereidingswijze

Breek de voet af van de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten koken met de toppen naar boven. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de asperges bij en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper, zeezout en kruidenmix Italiaans. Plet de gekookte eitjes en voeg samen met de peterselie in de wok. Schik op de borden en werk af met bieslook en naar smaak reepjes ham en oude kaas.

Tip 
Je kunt kip vervangen door konijn.


Asperges op Vlaamse wijze

IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 bussels witte Belgische asperges
  • 4 eieren
  • 120 g boter
  • Ĺ bussel peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller terwijl je de eieren laat koken. 
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter. 
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar. Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot. Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen. Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden. 
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los. 
Houd het kookvocht voor een saus of soep.

Bron: Vlam
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

recepten, courgettes, courgette, telen, tuin, recept, koken, bakken
Courgette recepten
Gerechten met broccoli: Quiche en gratin van broccoli maken, broccolirecepten, broccoli klaarmaken
Quiche en gratin
aardappel, gerechten, recepten, aardappels, koken, hapjes, bakken, aardappelsalade
Aardappelgerechten
Witloof kweken, gegratineerd witloof, witloof op indische wijze, Witloof in Oosterse keuken
Witloof in Oosterse keuken
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STERKE PRIJSVERLAGING - Grote tuinafvalzak - 260L
Tuinafvalzak 260 l

€ 11,65

Nieuwste teksten

Week 52 - december: Op naar...
Kerststukjes van lezers
Natuurfotografie in de acht...
Kerstboom overhouden
kerst creatief

Eveneens interessant:

Aspergezaad
Keukenafvalemmer 5 L
Vuilblik met borsteltje
Kruidenpot steen
Bldkoriander

Laatste forumtopics

Nog een stukje voor ke...
zo maar
zaden abies nordmannia...
kerst bij foto
Crassula lactea

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam