Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Schommelbank
Voet voederstation
Absorberende waterzak
Prikker voor pindasilo
Buitenbezem

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Taxus baccata 'Micro' ('Fastigiata Micro')
Cucurbita pepo var. styriaca
Tulipa 'Banja Luka'
Fragaria vesca 'Yellow Cream'
Festuca glauca 'Compact Blue'
 
Tuinadvies - Recepten - Asperges klaarmaken
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Asperges klaarmaken

Kip met asperges

IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden 
  • 24 asperges 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 250 g gesneden champignons 
  • 2 gekookte eitjes 
  • 2 koffielepels fijngesneden peterselie 
  • 4 sneetjes Meesterlyck rauwe ham 
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 
  • zwart gemalen peper 
  • zeezout 
  • kruidenmix met zeezout (Italiaans)

Bereidingswijze

Breek de voet af van de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten koken met de toppen naar boven. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de asperges bij en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper, zeezout en kruidenmix Italiaans. Plet de gekookte eitjes en voeg samen met de peterselie in de wok. Schik op de borden en werk af met bieslook en naar smaak reepjes ham en oude kaas.

Tip 
Je kunt kip vervangen door konijn.


Asperges op Vlaamse wijze

IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 bussels witte Belgische asperges
  • 4 eieren
  • 120 g boter
  • Ĺ bussel peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller terwijl je de eieren laat koken. 
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter. 
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar. Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot. Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen. Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden. 
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los. 
Houd het kookvocht voor een saus of soep.

Bron: Vlam
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Pasta met zalm en prei en Boursinsaus maken gerechten met pasta soorten koken recepten
Pasta met prei, zalm,...
pasen, recepten, paaseieren, eieren, recept, gezond, eiergerechten, koken, gerecht, ei, groenten
Pasen eiergerechten
Recepten met chinese kool of Brassica pekinesis
Recepten met chinese kool
witte, kool, kolen, wit, bereiden, koken, recepten, recept, grootmoeders, wijze, bereiding, suggesties
Witte kool recepten
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
ACTIE Voederschuur en vogellokker + gratis voeder
ACTIE Vogellokker + GRATIS voer

€ 62,95

Nieuwste teksten

Tuin nu winterklaar maken
Groene aanslag verwijderen
5 pompoenideeŽn
Klimop Hedera helix
Gevulde pompoen

Eveneens interessant:

Aspergezaad
Keukenafvalemmer 5 L
Vuilblik met borsteltje
Kruidenpot
Bldkoriander

Laatste forumtopics

nog een herfsttaart
Nog een grafstukje
Nog enkele grafstukjes...
bol op stam van polygo...
restje herfst

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam