Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Welkom bordje met haan
Keukenrolhouder haan
Tuinbeeld engel met schaal
Vilt roze 500 x 15 cm
Kabouters tuinierend - set van 4

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Rosa polyantha 'Pink The Fairy'
Centaurea montana 'Amethyst Dream'
Carex flacca 'Blue Zinger'
Carex dolichostachya 'Silver Sceptre'
Carex conica 'Snowline'
 
Tuinadvies - Recepten - Asperges klaarmaken
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Asperges klaarmaken


IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden 
  • 24 asperges 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 250 g gesneden champignons 
  • 2 gekookte eitjes 
  • 2 koffielepels fijngesneden peterselie 
  • 4 sneetjes Meesterlyck rauwe ham 
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 
  • zwart gemalen peper 
  • zeezout 
  • kruidenmix met zeezout (Italiaans)

Bereidingswijze

Breek de voet af van de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten koken met de toppen naar boven. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de asperges bij en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper, zeezout en kruidenmix Italiaans. Plet de gekookte eitjes en voeg samen met de peterselie in de wok. Schik op de borden en werk af met bieslook en naar smaak reepjes ham en oude kaas.

Tip 
Je kunt kip vervangen door konijn.


Asperges op Vlaamse wijze

IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 bussels witte Belgische asperges
  • 4 eieren
  • 120 g boter
  • Ĺ bussel peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller terwijl je de eieren laat koken. 
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter. 
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar. Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot. Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen. Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden. 
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los. 
Houd het kookvocht voor een saus of soep.

Bron: Vlam
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

gezond, eten, fruit, groenten, soorten, regels, vermageren
Dagelijkse groenten en fruit
Tomaten kopen en bewaren waarop letten ontpitten ontvellen pellen tips tomaten rijpen
Tomatentips: kopen, bewaren,...
Zelf tabasco maken, pepersaus maken, recept van tabasco, het tabascorecept, geheim recept tabasco, hete paprika's, hete pepers saus
Zelf tabasco maken
Knolvenkel, recepten, knolvenkel, soep, zalm venkel oven, geroosterde filets, kip
Knolvenkel recepten
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
Prijsdaling - 15% - Pindakaasbistro met zinken afdak
Pindakaasbistro

€ 4,45

Nieuwste teksten

Zelfgekweekte avocado
Eetbare paddenstoelen
Tuinklussen begin december
Nieuwste tuintips van lezer
Foto's van week 48

Eveneens interessant:

Aspergezaad
Keukenafvalemmer 5 L
Vuilblik met borsteltje
Kruidenpot steen
Bldkoriander

Laatste forumtopics

Zantedeschia aethiopic...
Inspiratie voor klimpl...
Probeersel
sidalcea beschermen
adventskrans 2

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam