Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

ACTIE superslakkenval
Universeel insecticide
Bestrijden heermoes
Slakkenvangpot
Duivenverjager kraai

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Papaver paeoniflorum 'Cream Paeony'
Cornus kousa 'Cappuccino'
Pinus strobus 'Ontario'
Pinus leucodermis 'Schmidtii'
Pinus aristata
 
Tuinadvies - Recepten - Asperges klaarmaken
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Asperges klaarmaken

Kip met asperges

IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden 
  • 24 asperges 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 250 g gesneden champignons 
  • 2 gekookte eitjes 
  • 2 koffielepels fijngesneden peterselie 
  • 4 sneetjes Meesterlyck rauwe ham 
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 
  • zwart gemalen peper 
  • zeezout 
  • kruidenmix met zeezout (Italiaans)

Bereidingswijze

Breek de voet af van de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten koken met de toppen naar boven. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de asperges bij en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper, zeezout en kruidenmix Italiaans. Plet de gekookte eitjes en voeg samen met de peterselie in de wok. Schik op de borden en werk af met bieslook en naar smaak reepjes ham en oude kaas.

Tip 
Je kunt kip vervangen door konijn.


Asperges op Vlaamse wijze

IngrediŽnten voor 4 personen

  • 2 bussels witte Belgische asperges
  • 4 eieren
  • 120 g boter
  • Ĺ bussel peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller terwijl je de eieren laat koken. 
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter. 
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar. Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot. Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen. Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden. 
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los. 
Houd het kookvocht voor een saus of soep.

Bron: Vlam
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Recepten, courgettes, Chinese kool, gerookte zalm, voorgerecht, Frisse, zomersalade, courgettes
Zomersalade als voorgerecht
zomerse toetjes met fruit maken, recepten om zelf te maken, fruit als dessert, recepten met fruit
3 zomerse fruittoetjes
Vlaamse hutsepot, winterrecepten, koken in de winter, bereiden hutsepot met wortels, hutsepot klaarmaken, hutspot
Vlaamse hutsepot
koude soepen maken, Recepten koude soepen : rodebietensoep en komkommersoep maken
Koude soepen
In de kijker:
Stuntprijs: Slakkenval groot
Stuntprijs:
Slakkenval

€ 5,75

Nieuwste teksten

Foto's van week 31
Wat NU te doen in de tuin
Een stekende huisvlieg
Hemerocallis in geuren en k...
Nieuwste tuintips van lezer

Eveneens interessant:

Aspergezaad
Keukenafvalemmer 5 L
Vuilblik met borsteltje
Kruidenpot
Bldkoriander

Laatste forumtopics

probleem met carex pan...
Ziekte in een aantal b...
Oenothera algemeen - T...
Welke boom is dit
Noorse bes

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Schrijf in
ontvang wekelijks de GRATIS nieuwsbrief van Tuinadvies sluiten
Tips voor de tuin Bloemschiktips & lekkere recepten Acties & kortingen