Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

Engerlingen bestrijden
ACTIE Multihark
+ gratis 8
tuinzakken 75L
Buxusschimmel bestrijden
Verbrandton
Rozenboog massief

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Prunus persica 'Peregrine'
Prunus persica var nucipersica 'Madame Blanchet'
Rubus idaeus “Zefa Herbsternte“
Rubus idaeus 'Himbo top'
Rubus idaeus 'Aroma Queen'
 
Tuinadvies - Recepten - Asperges klaarmaken
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Asperges klaarmaken

Kip met asperges

Ingrediėnten voor 4 personen

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden 
  • 24 asperges 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 250 g gesneden champignons 
  • 2 gekookte eitjes 
  • 2 koffielepels fijngesneden peterselie 
  • 4 sneetjes Meesterlyck rauwe ham 
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 
  • zwart gemalen peper 
  • zeezout 
  • kruidenmix met zeezout (Italiaans)

Bereidingswijze

Breek de voet af van de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten koken met de toppen naar boven. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de asperges bij en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper, zeezout en kruidenmix Italiaans. Plet de gekookte eitjes en voeg samen met de peterselie in de wok. Schik op de borden en werk af met bieslook en naar smaak reepjes ham en oude kaas.

Tip 
Je kunt kip vervangen door konijn.


Asperges op Vlaamse wijze

Ingrediėnten voor 4 personen

  • 2 bussels witte Belgische asperges
  • 4 eieren
  • 120 g boter
  • ½ bussel peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller terwijl je de eieren laat koken. 
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter. 
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar. Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot. Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen. Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden. 
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los. 
Houd het kookvocht voor een saus of soep.

Bron: Vlam
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Enkele, vitale, recepten, tegen, voorjaarsmoeheid
Pepgroenten tegen voorjaarsmoeheid
zongedroogde tomaten, gedroogde tomaten, zelf tomaten drogen, gedroogde tomaten in de oven
Zongedroogde tomaten
feestrecepten met groenten en fruit, hapjes, finger food
Feestrecepten
champignonrecepten, paddenstoelen klaarmaken, gerechten met champignons. Soep van champignonsoep maken of chamchampignonbouillon
Champignon in de hoofdrol
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
Hark, schop, zeef en riek in 1 + gratis rol 8 tuinafvalzakken 75 L
ACTIE Multihark
+ gratis 8
tuinzakken 75L

€ 29,95

Nieuwste teksten

Tuin nu winterklaar maken
Bladcompost maken
Tuintips van lezers week 43
Winterslapers
Zelf grafwerk maken

Eveneens interessant:

Aspergezaad
Vuilblik met borsteltje
Kruidenpot
Bldkoriander
Griekse potbasilicum

Laatste forumtopics

Bollen verplaatsen
Rozemarijn overwintere
Aardbeien
Haaa wie we daar hebbe...
Catalpa

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam