> Recepten (341) > Tips (22) > Roosjes maken van tomatenschillen

Toon alles uit: "Tips"

Roosjes maken van tomatenschillen

Grote vleestomaten gedurende één nacht in de koelkast leggen.
Goed spoelen en afdrogen.


Bovenaan een kruisvormige insnijding maken, zodat met een dunschiller een beetje van de schil kan losgemaakt worden.

Nu traag en heel voorzichtig zijn, want dan lukt het de volledige tomaat in één keer te schillen.
Het vergt een beetje oefening. Men bekomt één lange sliert.


 Op een bordje leggen.
Dan met de punt van de dunschiller het eindstuk van de sliert opvangen en loodrecht het mesje op het bord plaatsen en maar draaien. Ik zou zeggen ongeveer zoals spaghetti opdraaien.


Wanneer alles op het mesje zit heel zachtjes de schil (opgedraaide) van het mesje verwijderen en OMGEKEERD op het bord zetten.


Het roosje is klaar.
Dit is zeer mooi als versiering wanneer tomaten van verschillende kleuren genomen worden.

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

Artikel door Rita De Clercq: www.lacegarden.be


#751

Andere artikels