Geprint van http://www.tuinadvies.be/artikels/sla_soorten.htm

> De eettuin (663) > De groententuin (422) > Bladgroenten (32) > Verschillende soorten sla

Toon alles uit: "Bladgroenten"

Verschillende soorten sla

Verschillende soorten sla

RODE SLA.

Het rode zusje van de gewone kropsla, met bijzonder decoratieve blaadjes. Is het hele jaar door verkrijgbaar uitgezonderd in de maand december.

RODE- EN GROENE BATAVIA

Lijkt qua vorm en smaak op een gewone kropsla maar het blad is sterk gegolfd en daarom zeer decoratief. Verkrijgbaar van mei tot november.

ROMEINSE SLA.

Is verkrijgbaar van maart tot november. De buitenste bladeren van deze slasoort zijn vrij hard en daarom ideaal om te stoven.

RODE- EN GROENE KORAALSLA

Nieuwste aanwinst in het sla-assortiment. Is gemakkelijk te bereiden. Enkel de wortelhals dient verwijderd en de krop is volledig los. Blad is vrij stevig waardoor de houdbaarheid langer is.

KROPSLA.

Deze klassieker blijft de meest geteelde slasoort en is het hele jaar door overvloedig verkrijgbaar. Belgische kropsla staat wereldwijd bekend om zijn dikke en sappige kroppen.

VELDSLA.

Het hele jaar door verkrijgbaar maar vooral in trek in de herfst en de winter. De rozetbladeren hebben een typische lepelvorm.
Er zijn twee soorten: de grote met lichtgroene blaadjes en de kleine met donkere blaadjes.
Veldsla heeft een nootachtige smaak.

LOLLO BIONDA EN LOLLO ROSSA.

Op enkele jaren zijn deze slasoorten een vertrouwde verschijning geworden. Ze hebben een losse krop en heel decoratief gekrulde bladeren. Lollo Rossa is de rode variant, Lollo Bionda geel- groen. Beiden zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

RODE- EN GROENE EIKENBLADSLA.

Het hele jaar door verkrijgbaar uitgezonderd de maand januari. Eikenbladsla heeft een losse, roodbruine kop. De bladeren zijn sterk ingesneden en lijken min of meer op een eikenblad. Het blad is zacht en mals en heeft een licht nootachtige smaak.

Vormen en kleuren:

Het aanbod aan sla past zowel bij de moderne, lijnbewuste eter als bij de creatieve koks van vandaag.

  • Verse slasoorten zien er fris en knapperig uit en hebben geen verwelkte buitenbladeren.

  • Hoe verser de sla hoe beter de smaak. Sla bestaat voor een groot gedeelte uit water, daarom is de groente kwetsbaar en verwelkt ze snel.

  • Lang bewaren is uit den boze, een dagje in de koelkast en verpakt in een open zak kan wel.

  • Sla moet je altijd eerst schoonmaken en pas dan wassen. Verwijder zo weinig mogelijk buitenste bladeren want die bevatten de meeste vitamines. Na het wassen dep je de bladeren goed droog of laat ze droogzwieren in een slacentrifuge.

  • Dat sla zeer lijnvriendelijk is weet iedereen: de meeste slasoorten komen amper aan 7 kcal per 100 gr.

De lekkerste groenten herkent u aan het keurmerk Flandria! FLANDRIA is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan een aantal van de belangrijkste groenten- en fruitsoorten die in België geteeld worden.

ABSOLUTE KWALITEIT

FLANDRIA- producten onderscheiden zich door een constante en algemene superieure kwaliteit, zowel op gebied van kleur, smaak, grootte als uniformiteit en lange houdbaarheid. Alleen de kwaliteitsproducten die aan de hoge eisen van FLANDRIA voldoen, worden onder dit label op de markt gebracht.

MILIEUBEWUSTE TEELT

Daarenboven worden FLANDRIA-producten volgens strikt milieubewuste methoden geteeld. In deze teeltwijze worden schadelijke insecten bestreden met hun natuurlijke vijanden die in de vrije leefomgeving voorkomen.

CONTROLE EN TRACEERBAARHEID

Interne en externe controles zorgen ervoor dat de milieunormen strikt nageleefd worden en garanderen de voedselveiligheid van deze producten. Bovendien is de oorsprong van het product volledig traceerbaar. Deze producten zijn in de winkel herkenbaar aan hun specifieke verpakking met aanduiding van het FLANDRIA-logo.

website: www.lava.be


#520

Andere artikels